A bíróság a gyilkosság vádja alól felmentette azt a kínai férfit, aki több mint 80-szor szúrta meg a lélegeztetőgépen lévő betegtársát a Honvédkórház Covid-osztályán. O.Mariann, aki tanárnőként dolgozott, néhány nappal a támadás után meghalt. 

Ámokfutó a Honvéd kórházban

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt 2021 márciusában egy férfi a Honvéd kórházban, sebészeti ollóval sebesített meg minden ok nélkül több beteget, köztük egy altatásban lévő, lélegeztetőgépre kapcsolt nőt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban lélegeztetőgépen volt

A Honvéd kórház 6. kerületi telephelyén egyszer csak a korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a veszélyes, borotvaéles orvosi eszközt. A kínai férfi, tette előtt, kikötözve feküdt a  Covid osztályon.  Valaki azonban úgy döntött, már nincs szükség arra, hogy a férfi mozdulatlanul feküdjön, eloldozta a kötést, mire a tettes véres ámokfutásba kezdett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pánik tört ki az osztályon

A magyarul egyáltalán nem beszélő, 37 éves férfi őrjöngeni kezdett a folyosón, majd találomra odament egy asszonyhoz, akit fojtogatni kezdett, de a nő még el tudta hárítani a támadást. Segítségért kiáltott, amire a nővérek és a biztonsági személyzet tagjai is felfigyeltek. Az osztályon pillanatokon belül kitört a pánik.

Találomra választotta ki áldozatát

Ezután beszaladt arra a részlegre, ahol a lélegeztetőgépen lévő betegeket ápolják és találomra kiválasztotta Mariannát. Az öntudatlan állapotban lévő 54 éves testét kezdte el szurkálni, majd a vér láttán elmenekült.

Súlyosan megsebesítette a tanárnőt

A rendőrség későbbi közleménye szerint a súlyosan megszurkált magatehetetlen tanárnő életveszélyesen megsérült a támadás következtében, a fellépett oxigénhiány miatt az orvosoknak újra is kellett éleszteniük. Másnapra kritikussá vált az állapota, majd március 17-én meghalt.

Megkezdődött a tárgyalás

Az őrjöngő szakácsot végül a biztonsági őrök fékezték meg, a kórház udvarán fogták el. Azóta az elmemegfigyelőben kezelik. Tárgyalása hétfő reggel kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. 

Mi lehetett a halál oka? 

A kínai férfit védő ügyvéd szerint, kétséget kizáróan, nem lehet kimondani, hogy a tanárnő halálát a szúrások okozták. Elképzelhető, hogy a betegségből adódó állapota is a halálához vezetett volna.

Kényszergyógykezelésre ítélték

A Blikk azt írja, a kínai férfi egyébként idegesen vette tudomásul, hogy a felesége nem jött el a tárgyalásra. A bíróság a gyilkosság vádja alól felmentette és kényszergyógykezelésre ítélte a férfit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI