Az iskolába sietett az a 16 éves diák, akit még szeptember közepén gázolt el a HÉV Pomáznál. Matyi zenét hallgatott, ezért nem hallotta, hogy közeledik a szerelvény. Súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, a napokban tért magához. Még most sincs olyan állapotban, hogy szülei beszélni tudjanak vele, de az orvosok már felébresztették a mesterséges kómából.

Életveszélyesen megsérült

Ahogy arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, még szeptember 15-én egy 16 éves fiatalt elütött a H5-ös HÉV. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, a fiút súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fülhallgatóval közlekedett

Az eset után az egyik szemtanú ezt írta a Facebookon: „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett es dudált a HÉV, de sajna nem hallotta”.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni felvétel a mentésről

Forrás: Tűzoltóság-Pomáz

Életveszélyes állapotban volt

Matyi a szerelvény alá szorult. A fiatalembert végül sikerült kiemelni, ellátták, majd életveszélyes állapotban kórházba vitték. Később kiderült, hogy koponya és hasi sérülést, többszörös végtag, valamint csípősérülést szenvedett, úgy tudni a bokája is eltört.

Felébredt a kómából

A Pomáznál történt baleset sérültjéért az orvosok mindent elkövettek és a jelek szerint ezúttal sikerrel jártak. “Szerencsére már ott tartunk, hogy felébredt a kómából, és egyre jobb az állapota. Továbbra is intenzív osztályon kezelik, de láthatóan érti, hogy hol van. Beszélni még nem tud, mert tubus van a szájában, ezért a baleset körülményeiről sem tudtuk még megkérdezni” – mondta a Borsnak a fiú édesapja.

Hétórás műtét

“Szeretnénk tudni, hogy mire emlékszik, de most az a legfontosabb, hogy mielőbb felépüljön. Az első három nap volt a kritikus, az orvosok pedig folyamatosan tájékoztattak bennünket. A kezelés egy hétórás műtéttel kezdődött, melyet további sikeres beavatkozások követtek” – mondta a férfi.

Károsodott a feje

Az édesapa azt mondta, hogy a fiúnak a combját és a csípőjét érték a legsúlyosabb sérülések. A feje is károsodott, de azt nem kellett operálni. Lélegeztették, és több infúziót is kapott. A mesterséges kómából több lépésben ébresztették fel, szerencsére jól reagált a szervezete a beavatkozásokra.

Baleset történt

„Azt egyértelműen kimondhatjuk, hogy egy egyszerű baleset történt, Matyi sajnos figyelmetlen volt, mert megszokásból közlekedett” – reagált a férfi azokra a Facebookon is megjelent találgatásokra, melyek szerint a fia öngyilkossági kísérletet követett el.

Hosszú az út a gyógyuláshoz

Zsolt arról is beszélt, hogy Matyinak két testvére van, akik már nagyon várják haza. A teljes felépülésre még várni kell, a kórházi ellátás után egy hosszabb rehabilitáció következik. A diák balesete után egyébként a gimnáziumban komolyabban elbeszélgettek a gyerekekkel arról, hogy a közlekedés során körültekintően kell viselkedni, illetve zenét sem szabad olyan hangerővel hallgatni, hogy az meggátolja a biztonságos tájékozódást.

Tragédia Budatéténynél

2020 szeptemberében Budatéténynél történt hasonló tragédia. A fülhallgatója miatt nem hallotta a tinédzser, hogy felé robog a vonat, és azonnal elcsapta az érkező szerelvény. A baleset után senki sem értette, miért sétálgatott a lány 300 méterre az állomástól az üzemi területen, ráadásul fülhallgatóval a fülén.

Fülhallgató volt a fülében

A lánynak esélye sem volt a túlélésre, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. „A baleset Budatétény megállóhelytől mintegy 300 méterre, egy zajvédőfallal is elzárt vasúti pályaszakaszon történt. Az előzetes vizsgálatok alapján a lány a megállóhelytől távolodva, fülhallgatóval a fülében sétált üzemi területen, ahol a gyalogosforgalom tilos” – írta a baleset után a MÁV sajtóosztálya.

Halálos gázolás Gödön

Gödön is a fülhallgató miatt halt meg egy tinilány 2018-ban  Gödnél történt tragédia. A fülhallgatójától nem hallotta az érkező vonatot egy a 17 éves lány és halálra gázolta a vonat. Az egyik szemtanú a Facebookon akkor ezt írta: “Nagyjából 50 méterről végignéztem a balesetet. A Pest felé tartó vonat az állomáson állt, a 16-17 éves fiatal a túloldalról jött, lelépett a sínekre, amikor a másik vonat odaért. Nagy dudaszót hallottunk és úgy tűnt vége a fekete nadrágot, fekete pólót viselő fiatalnak”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gázolás után – Forrás: Tűzoltóság-Pomáz