Jó hír érkezett ma a velencei önkormányzathoz. A székesfehérvári jegyző arra kötelezi a Velence Korzót üzemeltető Gomi Kft-t, hogy 3 napon belül bontsa le a kerítést. A polgármester boldog, balhé nélkül tűnhet el a vasrács a partról.

Teljesen lezárták Korzót

Ahogy arról többször beszámoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hítportálon a Velencei-tó partján a Velence Korzó területét október elején hermetikusan lezárta az üzemeltető, a Gomi Kft. A polgármester tiltakozott, de ez nem hatotta meg az üzemeltetőt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bezárták a büfést

A lezárás egyik napról a másikra történt, volt olyan büfétulajdonos, aki reggel arra ébredt a büféjében, hogy bezárták. Ezt követően az önkormányzat birtokvédelmi eljárást indított és fórumot is összehívott.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Lekerített köztulajdon

Velence polgármestere, Gerhard Ákos a fórumon részletesen elmesélte a Korzó történetét, majd leszögezte: semmilyen törvénytelenséget nem fog elkövetni az önkormányzat, hogy visszaszerezze a tulajdonát, a lekerített köztulajdont.

Kihívták a rendőrséget

Éppen tegnap írtuk meg, hogy az üzemeltető elkezdte felszedni a térköveket a Korzó Spar felőli részén, hogy sorompót építsen. Amikor a polgármester ezt megtudta azonnal a helyszínre ment és kihívta a rendőrséget, akik lényegében semmit sem tehettek. Ide kapcsolódik: Bontani kezdték a Velence Korzónál a térköveket, a polgármester kihívta a rendőrséget, újabb botrány a Velencei-tónál

Két büfést nem érdekelt a kerítés

A BudaPestkörnyéke.hu tudósítója tegnap azt látta a helyszínen, hogy a lezárt kerítés ellenére két büfé kinyitott. Az egyik a parkoló felőli szolgálati bejáraton árul az utca felé, a másik pedig a kerítésen keresztül, ő Rubi László, akit az üzemeltető véletlenül bezárt, amikor lezárták a partot.

Büfé a kerítés két oldalán

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Átadja a rendelést a kerítés felett

A halsütödés Rubi László munkatársunknak elmondta, hogy a Korzó másik oldalán a biztonsági őrök kénytelenek őt beengedni, mert a büfé az övé, és az odajutását biztosítani kell. Mivel vendégeket nem engednek be hozzá, a kerítés túloldalára tett néhány asztalt, aki pedig rendel tőle valamit, azt átadja neki a kerítésen.

Flexel vágná szét a kerítést

A velenceiek teljesen kiakadtak a kerítésen. Tárnoki László biciklivel érkezett a partra, dühösen elmondta: „He ez a vacak tavaszig itt marad, flexel esek neki.” A véleménye nem egyedi, többen már lebontották volna a kerítést, de a polgármester mindig elmondta: a törvénytelenségnek csak törvényes úton lehet véget vetni. Ez is érdekes: Pocsolya lehet a Velencei-tóból, annyit apadt a víz – megnéztük honnét pótolnák vizet, meglepő dolgot árultak el a helyiek

A polgármester sikere

A mai határozat a kerítés bontásról igazi felüdülés Velencén. A polgármester sikert ért el, ez rá is fért, mert egyre többen kezdték azt mondani róla, hogy nem elég karakán. A székesfehérvári jegyző azt is utasításba adta, hogy a Gomi Kft. a jövőben semmilyen módon ne akadályozza az ingatlanon lévő közcélú közterületek megközelíthetőségét, zavartalan használatát. Korda György is megszólalt: Korda György és Balázs Klári szíve összeszorul a drámaian apadó Velencei-tó látványától, pedig egykor itt volt házuk

Pocsék szerződést

Nagy kérdés, hogy az üzemeltető végrehajtja-e a főjegyző határozatát, vagy megtámadja és így még hetekig, hónapokig marad a kerítés. Az önkormányzati engedély nélkül épülő sorompók ügye is biztosan folytatódik még. A Velence Korzó tökéletes példája annak, amikor egy önkormányzat nem elég alapos szerződést köt egy céggel, az pedig szinte bármit megtehet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kerítés a Velence Korzónál – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu