Szinte naponta feltör a szennyvíz a Pest megyéhez tartozó Monorierdő utcáiban. A lakók éppen ezért azon már meg sem lepődnek, ha napközben feltűnik valamelyik ház előtt a szippantóautó.

Naponta többször

Az RTL Híradójában az egyik helyi férfi arról panaszkodott, hogy az ő utcájukba naponta többször is visszajár a tartályos kocsi, valamint azt is elmondta, hogy a szennyvíz egyszer a frissen készült konyhájukat is elöntötte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy durranás

„Egyszer csak hallottam egy durranást, aztán máris tört fel a szennyvíz. Hirtelen azt sem tudtuk, mit csináljunk” – mesélte a férfi.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Régóta tudnak a problémáról

A riportból kiderül, hogy a Dabas és Környéke Vízügyi Kft. régóta tisztában van a problémával. A cég képviselője arról tájékoztatott, hogy amikor a csatornarendszer épült, még jóval kevesebben éltek a településen.

Nincs elég munkatárs

A megszólaltatott üzemigazgató arról beszélt, a mostani lakosságszám mellett a vákuumos csatornarendszer már nem tudja rendesen elszállítani a szennyvizet. Artzt Sándor elismerte, hogy nem tudnak elégszer kimenni Monorierdőre, amit azzal indokolt, hogy nincs elég munkatársuk.

Háborgó üzenetek

A polgármesterhez, Szente Bélához is egyre több háborgó hangvételű üzenet fut be. Elárulta, egy jogi érdekképviselet felállítását tervezi, ahol az önkormányzat jogásza foglalkozik majd a beérkező panaszokkal, és segít eljárni is az ügyekben.

A riport itt nézhető vissza:

Vízhiány

A budapesti agglomerációban egyébként a szennyvíz feltörése mellett a vízhiány is hatalmas problémákat okoz, mindkettő a lakosságszám növekedés negatív hozadéka. A napokban például Szentendre polgármestere kérte azt, hogy a lakók, ha tehetik, ne locsoljanak, még akkor se, ha ennek az az eredménye, hogy kiég a fű. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Solymáron sem volt víz

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta Solymárnak volt olyan része, ahol négy napig egy csepp víz nem folyt a csapokból. Csak múlt hét szombatra sikerült helyreállítani a vezetékes vízellátást a településen.

Kapcsolódó:

Menczer Tamás szerint víz van, a hálózati kapacitás a kevés, de már jobb az együttműködés a vízművekkel

Kiemelt kép: RTL Klub videorészlet