A bíróság tanúkat hallgatott meg az eset kapcsán. Két olyan személyről van szó, akik először látták a borzalmas bántalmazás után Gabriellát.

Segítségkiáltásra siettek oda

A megtámadott Gabriellához egy rokonja ért oda először az esetet követően. Mivel annak az utcának a végén nincs közvilágítás, ahol megtörtént a baj, így egy telefonnal világítva igyekezett a nő unokatestvére odatalálni a bántalmazotthoz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még ott volt a támadó is

Térdre rogyva talált rá rokona Gabriellára, aki kezeit maga előtt tartotta. Attila, a támadó két méterre lehetett tőle. Amint meghallotta az áldozat unokatestvérének a hangját, a férfi elszaladt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezt állította Gabriella

Az áldozat azt mondta, hogy Attilával legalább hárman voltak, köztük egy nő. A FrissMédia beszámolója szerint azonban a tárgyalás alkalmával ezt nem sikerült igazolni.

A sértett sokkot kaphatott

Gabriella gyakorlatilag önkívületi állapotba került az eset következtében a tanúk vallomása alapján. Nem igazán tudta felfogni, hogy mi is történt. Sokkot kaphatott, ennek tudható be, hogy lábra sem tudták állítani.

Ez volt Gabriella megélése

A megtámadott nő új elemként elmondta, hogy egyszer Attila kirúgta a lábát és száz méteren keresztül vonszolta a földön. Gabriella úgy vélte, hogy a támadó férfi be akarta dobni az emésztőgödörbe. Korábban ezt a sértett még nem említette.

A tanúk ugyanazt mondták, mint a nyomozáskor

Nagyon fontos az ügy kapcsán, hogy ki, mikor és hol tartózkodott az eset megtörténtekor. A vádlott és a sértett ugyanis egymástól eltérő dolgokat állítanak. Sikerült időrendi sorrendben rekonstruálni, mi történhetett a tanúk vallomása alapján.

Sötétben történt

A támadó február 5-én este 20:00 után tíz vagy tizenöt perccel követte el tettét, ami tehát bőven napnyugta után, sötétben történt. A tanúk elmondták, hogy az utca végén, a tűzcsap és a betonkerítés között lehetett Gabriella.

Rendkívül súlyos tétje van a tárgyalásnak

Az ügyész minősített emberölés kísérletével vádolja Attilát. Ha beigazolódik ez, akkor a rácsok mögött kell leélnie az életét a kemecsei szemkinyomónak. Ezzel szemben a férfi tagadja, hogy az lett volna a szándéka, hogy végezzen volt élettársával.

Ezek is érdekelhetnek!

Gabriella nem bocsátott meg

Attila a keddi tárgyaláson bocsánatot kért Gabriellától, a nő azonban nem fogadta ezt el. Azt mondta, hogy “egy gyilkosnak nem bocsát meg”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lakatos Gabriella – Forrás: RTL