A közműszolgáltatóknál is változás lesz a fertőzésszámok meredek emelkedése miatt. Szünetel a személyes ügyintézés a közműszolgáltatásoknál a koronavírus terjedésének megakadályozására tett kormányzati intézkedésekkel összhangban – közölték a közműszolgáltatók szombaton az MTI-vel.

Nincs személyes ügyintézés

A többi korlátozó intézkedéshez hasonlóan hétfőtől március 22-ig felfüggeszti a személyes ügyintézést, és digitális platformokra állnak át a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), az ELMŰ-ÉMÁSZ energiacég és a MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. munkatársai. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A feltöltés még lehetséges

A MEKH tájékoztatása szerint az előre fizetős mérővel rendelkező ügyfelek villanyszámlájuk egyenlegét továbbra is feltölthetik az élelmiszerboltokban és az újságosoknál.

Nem akarnak túlterhelést

A MEKH arra kérte a fogyasztókat, hogy a várhatóan megnövekvő telefonos forgalomra tekintettel az ügyfélszolgálatokat csak és kizárólag sürgős és fontos esetekben hívják, továbbá ha van rá mód, használják a szolgáltatók online felületeit.

Lesz óraleolvasás

A szolgáltatók szerint a munkatársaik az egészségvédelmi előírásoknak eleget téve a fogyasztók ingatlanjaiban továbbra is elvégezhetik a mérőórák leolvasását, és a halaszthatatlan karbantartásokat, javításokat.

Kevesebb lesz az üzemszünet

Az ELMŰ-ÉMÁSZ a közleményében azt írta, hogy mivel ebben az időszakban sokan tanulnak és dolgoznak otthonaikból, ezért a tervezett üzemszünetek számát csökkenti a társaság. Ezenfelül azt kérték, hogy a mérőóráik állását a digitális platformjaikon adják meg. Hangsúlyozták, hogy a céljuk az ügyfeleik és munkatársaik egészségének a megóvása.

Használjuk inkább az appokat

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a megszokott digitális platformok mellett az MVM Next Áramapp nevű applikáció használatát ajánlja ügyfeleiknek.

Fő a biztonság

Mint írták, az MVM Csoport 2021. április 7-ig önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal az egyetemes szolgáltatásban vételező lakossági ügyfélkörben az otthoni munkavégzés és tanulás megkönnyítése érdekében. A villamosenergia- és földgázhálózat biztonságos üzemeltetéséhez szükséges munkákat a társaságok a megfelelő védelmi intézkedések betartásával továbbra is ellátják – írta a közműszolgáltató.

Káoszba fulladt az oltakozás

Tegnap írtunk róla, hogy Orbán Viktor törölte a hétvégére beharangozott 70 ezer embert érintő tömeges oltást, mert hiba csúszott az sms-ek kiküldésébe. Ennek kapcsán Karácsony Gergely főpolgármester felajánlotta a segítségét. EZT IS OLVASD EL: Teljes káoszba fulladt a hétvégére meghirdetett tömeges oltás, Orbán Viktor kénytelen volt lefújni az egészet

Drámai számok

A főpolgármester szerint világos útmutatást kell adni a lakosoknak, hogy tudják, mi is zajlik felettük, miközben a járvány folyamatosan szedi az áldozatait. Karácsony Gergely így fogalmazott: „Hatalmas baj lehet az oltási terv végrehajtásával, ha már a miniszterelnök is hibákról beszél – nem szokása neki a beismerés. Most újabb 70 ezer embert sikerült a totális bizonytalanságba taszítani. Lesz akkor tömeges oltás a hétvégén, vagy nem? Mi folyik itt?!” – kérdezi a főpolgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Óraleolvasás – Forrás: MTI/Máthé Zoltán