Augusztus elsejétől megváltozik az IKEA áruházak nyitvatartása. Ez érinti a hétvégét és a hétköznapokat is. A BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak küldött levelükben azt írják, hogy megváltoztak a vásárlási szokások, az új nyitvatartással lényegében ehhez igazodnak.

Rövidebb ideig lesznek nyitva

Augusztustól rövidebb ideig lesznek nyitva az IKEA áruházai. Míg eddig hétköznap 9-21 óra között voltak nyitva, most egy órával később nyitnak és egy órával korábban zárnak, vagyis 10-20 óra között lesznek nyitva. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy órával rövidebb nyitvatartás

A hétvégi nyitvatartás is módosul. Eddig 9-19 óra között lehetett a boltokban vásárolni, az új nyitvatartás szerint egy órával később nyitnak, de ugyanakkor zárnak, vagyis 10-19 óra között lehet felkeresni az IKEA áruházakat.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Online ügyfélszolgálat

Az IKEA ügyfélszolgálatának munkatársai 8:30-tól 19:00 óráig lesznek elérhetőek, és ez az ügyfélszolgálat távoli értékesítési ponttá alakul, vagyis online lehet elérni majd az ügyfélszolgálatot.

Csetelni is lehet majd az ügyfélszolgálattal

A cég közleményében az áll, hogy „cél, hogy jelentős mértékben szélesedjen a táveléréssel működtethető szolgáltatások köre, a vásárlók egy 24 órán át elérhető chatbot segítségét is igénybe vehessék, a tervezési szolgáltatások – például konyha- vagy hálószobatervezés – még több időpontban elérhetővé váljanak, továbbá erősödjön a megfelelő termékek kiválasztásában és a rendelések véglegesítésében nyújtott támogatás.” – írják.

Mobilról megmutathatod a problémát

Arra is lesz lehetőség, hogy a panaszkezelés során a vásárlók videóhívásban mutathassák meg a hibás terméket vagy alkatrészt a munkatársaknak, akik így könnyebben segíthetnek majd.

Megváltoztak a vásárlói szokások

Az IKEA szerkesztőségünknek küldött közleményében az áll, hogy már a járvány előtt tapasztalták, hogy a vásárlóik szokásai és igényei megváltoztak, a változó tendencia a pandémia során tovább erősödött és a mai napig is tart. “Gyorsuló trendeket látunk, vásárlóink egyre kisebb mértékben vásárolnak a nyitvatartás kevésbé forgalmas óráiban, ugyanakkor előszeretettel veszik igénybe a vásárlás online és egyéb formáit.” – írják

Többen keresnek bútorokat

Mint fogalmaztak: “Tovább folytatjuk a befektetést a vásárlókkal való találkozások minden csatornájába, ahogyan az innovációt és a növekedést célzó befektetéseinket is. Azt is látjuk, hogy a pandémia alatt elkezdett növekedni lakberendezés iránti érdeklődés, és ez azóta egyre fokozódik.”

Maradnak a vevőszolgálatok

A BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak küldött közleményben az IKEA azt is leszögezi, hogy a jelenlegi vevőszolgálati egységek az áruházakban megmaradnak a most is elérhető formában, nyitvatartásuk az áruházi nyitvatartásokkal összhangban üzemelnek tovább.

Rövidebb nyitvatartást szeretne a szakszervezet

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy túl sok alkalmazott hiányzik a boltokból, ezért a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete azt javasolja, hogy rövidítsék le a vasárnapi nyitvatartási időt és délben minden bolt zárjon be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: IKEA Budaörs – Fotó: BPK