Ha lesz Tesco raktárbázis, legyen M0-s csomópont is – ezzel a szlogennel kezdett aláírásgyűjtésbe a Miklósért civil városvédő kör, Szigetszentmiklóson és a teljes csepeli agglomerációban. Attól tartanak, hogy a Tesco nemsokára felépülő gigaraktára miatt teljesen ellehetetlenül a most is nehézkes közlekedés. Legutóbb egy rosszul beállított jelzőlámpa miatt forrtak az indulatok, ugyanis gyerekek százai késtek el az iskolából. 

Másfél órát késtek a buszok

“Reggel Halásztelekről a csepeli Szent Imre térig 6:10-es indulással 1 óra 40 perc alatt értem oda autóval. Sajnos kőbányára a munkahelyemre elkésve 2 óra 10 perc alatt értem be. Múlt héten ez még 52 perc volt. Ezek szerint 4:30-kor kell mostantól elindulni, hogy beérjek 7:30-ra a munkahelyemre? Rengeteg diák álldogált a megállóban és hiába várták a buszt, mert az kb 85-100 percet késett. A gyerekek is elkésnek az iskolából, az emberek a munkából. Ez tarthatatlan állapot szerintem.” – írja egy szigetszentmiklósi férfi a Facebookon, Nagy János, Szigetszentmiklós polgármesterének posztja alatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forrnak az indulatok

Legutóbb a szigetszentmiklósi polgármester egy közleményt tett ki a közösségi oldalára, mely arról szól, hogy a Csepelre vezető úgynevezett gerincút fejlesztésének idején a Magyar Közút előírta a közlekedési lámpák bekapcsolását. A lámpák azonban nem segítették, hanem épp ellenkezőleg, akadályozták a forgalmat. Óriási dugók alakultak ki, rengetegen elkéstek a munkahelyükről és az iskolából, valósággal forrnak az indulatok a környéken, hogy ismét nem lehet közlekedni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gigaraktárat építenek a Tesconak

A polgármester megpróbálta hűteni a kedélyeket, de nem sok sikerrel járt, hiszen nemsokára a környéken élők újabb forgalmi problémákkal szembesülhetnek. A Tesco Szigetszentmiklósra telepíti át az összes raktárát, ezzel egy gigaraktár jön létre. Sokan attól tartanak, hogy a megnövekvő tehergépjármű forgalom még jobban ellehetetleníti a közlekedést Szigetszentmiklós környékén. Ha kíváncsi vagy arra, hol épül a Tesco gigaraktára, menj a cikkünk végére, ott a térkép.

Aláírásgyűjtés az M0-s lehajtóért

A Miklósért városvédő kör a minap online aláírásgyűjtést kezdeményezett azért, hogy a Tesco gigaraktára csak akkor nyithassa ki kapuit, ha előbb elkészül a hozzá kapcsolódó M0-s lehajtó. Ennek hiányában ugyanis a napi 1300 kamion és teherautó olyan dugókat fog okozni, hogy tényleg beáll a környék közlekedése. 

Politikai ügy lett a lehajtóból

Az első négy napon, több mint 2 ezer aláírás jött össze, vagyis nagyon sokan érzik, hogy baj lehet akkor, ha nem épül meg az M0-s lehajtója. Az ügybe beleállt Kocsis Éva, a jelenlegi polgármester jövő évi kihívója és a Jószai Teodóra, az ellenzék helyi erős embere, aki a 2022-es országgyűlési választásokon alaposan megszorongatta a fideszes befutót, Bóna Zoltánt, aki alig 2 ezer szavazat többséggel csusszant be a parlamentbe.

Gyenge országgyűlési képviselő

Bóna Zoltán közösségi oldalán semmit sem találni a térség legégetőbb ügyinek megoldásáról, semmit sem ír a Csepel-sziget közlekedési nehézségeinek elhárításáért tett lépéseiről, viszont naponta posztolja a Fidesz központi üzeneteit, amelyeknek semmi köze a Csepel-szigeten élők valódi problémáihoz. Úgy tűnik, hogy a térségben megválasztott képviselőt nem érdekli, hogy gyermekek százai késnek el az iskolából. Még azt sem tudta elintézni, hogy a forgalmas gerincút felújítását a nyári szünetben csinálják meg, így sokan most szembesülnek a kiábrándító közlekedéssel.

Kamuzhatott a polgármester

Az aláírásgyűjtést kezdeményező szervezetnek a szigetszentmiklósi polgármesterrel, Nagy Jánossal is problémái vannak. Kocsis Éva éppen itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon beszélt először arról, hogy Nagy János elhallgatta a miklósiak elől, hogy a Tesco lesz az épülő gigaraktár bérlője. Szerinte pont azért nem szólt erről a polgármester, mert nem akarta, hogy a helyiek megfúrják a jelentős forgalomnövekedéssel járó projektet. Kocsis Éva szerint Szigetszentmiklós első embere nem csak kamuzott a miklósiaknak, de még le is mondott annak az M0-s csomópontnak az építéséről, amely a rengeteg teszkós kamiont felvinné az M0-ra, így a tehergépjárművek a szigetszentmiklósi utakon fognak araszolni. Nagy János korábban egyébként cáfolta, hogy végleg lemondott volna az M0-s csomópont építéséről.

Nem kell környezeti hatásvizsgálat

Az M0-s csomópontjának megépítéséért aláírást gyűjtő szervezet azt is felrója a polgármesternek, hogy az egykor ellenzéki támogatással megválasztott Nagy János a Fidesszel együtt szavazva döntött arról, hogy a Tesco raktárbázis építéséhez nem szükséges környezeti hatásvizsgálat lefolytatása. Így azt sem kellett nagydobra verni, hogy mennyi teherautó ömlik majd a csepeli utakra.

Ez egy nyomorult sziget!

Egy Szigetszentmiklósi fiatalember fontos felvetést tett a helyi polgármester posztja alatt, így fogalmazott: “A legnagyobb tisztelettel kérdezném: Mikor esik le valakinek hogy Csepel egy nyomorult sziget, mégha csak kevés víz veszi körbe akkor is. Ha jól számolom akkor összesen 5-6 átkelő van. Ekkora logisztikai telephelyet nem a legokosabb egy szigetre telepíteni.” – írja Tesco gigaraktárával kapcsolatban a helyi férfi. Elgondolkodtató a felvetése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt lesz a Tesco gigaraktára

Kiemelt kép: Dugó Szigetszentmiklósnál – Forrás: Facebook/BPK-montázs