A békés kutyasétáltatás rémálommá változott, amikor előzmények nélkül megjelent egy támadó.

Az előzményekről

Idén március végén egy vasárnap este Budapest 16. kerületében történt a szóban forgó eset. Egy család kutyát sétáltatni indult, amikor még nem sejtették, mi fog történni pillanatokkal később. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiszaladt hozzájuk egy kutya

Az egyik házból kiszaladt egy kutya. Nem egyedül érkezett, jött a gazdája is. A család megdöbbenésére trágár szavakkal illette őket, pedig ennek nem volt semmilyen előzménye.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Volt a támadónál egy kapa is

A kapával rátámadt a család kutyájára. Az egyik gazda megpróbálta tompítani az ütéseket, kezével védte a kutyát. Hiába próbálkozott, nem tudta elhárítani a támadást.

A kutya elszaladt, ekkor a gazdáikra támadt a feldúlt férfi

Amikor a bántalmazott kutya el tudott menekülni, a támadó az eb gazdáit kezdte ütni. Az idősebb sértettet a kapa nyelével fejbe vágta. Ezt követően a kapa éles részét is használta, ezzel szemtáji ütést mért áldozatára.

A férfi a földre zuhant

A megtámadott férfi az ütést követően súlyos sérülésekkel a földre zuhant. A sértett fiát is megütötte a támadó, ő könnyű sérülésekkel megúszta. Azt nem lehet tudni, mi volt a támadó indítéka.

Ezek is érdekelhetnek!

Elfogták a támadót

A 16. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a támadót. A 60 éves K. Józsefet ezt követően gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellene felhozott vád maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlete. Ezen felül állatkínzással is gyanúsítják.

Ebben a kerületben történt az incidens

Ez várhat rá

A támadó könnyű testi sértés okozása esetén két évig terjedő börtönnel büntethető. Súlyos testi sértésnél három évre emelkedik a büntetési tétel, míg a maradandó fogyatékosságot okozó cselekményt elkövető személy a Btk. alapján öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Így áll most az ügy

A rendőrök a keletkezett iratokat átadták az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal. Minderről a Budapesti Rendőr-főkapitányság számolt be a rendőrség hivatalos honlapján.

Sok a dolguk a rendőröknek mostanában a 16. kerületben

Amint azt a Kékvillogó.hu hírportál megírta, október elején egy 16. kerületi férfi lakásán több, mint egy kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le a zsaruk. Mérleget, csomagolóanyagot, pénzt és fegyvereket is találtak nála. A drogdíler azt állította, ő semmit nem követett el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A helyszínelésről videó is készült

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív