Szombaton Debrecenben szállt le hasonló okokból egy gép, most pedig a németországi Paderbornban kellett idő előtt leszállnia egy repülőnek.

Poznanból indult a gép

Egy Airbus A321-es repülőgép hajtott végre kényszerleszállást Németországban. A gép Lengyelországból, Poznanból indult, Londonba tartott volna. Útját azonban meg kellett szakítania. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Este tíz után szállt le a gép

22:05-kor kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air menetrendszerinti járata. Erre a paderborni/lippstadti repülőtéren került sor. A 199 utas, valamint a személyzet is épségben elhagyta a gépet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A reptér már normál kerékvágás szerint üzemel

Hétfőn reggel 5:30-kor visszaállt a szóban forgó reptér normál üzemmódra. Egyetlen repülőt kellett átirányítani az incidens következtében. Az a gép így a düsseldorfi repülőtéren tudott földet érni.

Ezek is érdekelhetnek!

Átkutatták a gépet

A rendőrség speciálisan kiképzett szolgálati ebekkel fésülte át az Airbus A321-es gépet. Gyanúsat azonban a német Bild információi szerint nem találtak. Úgy tűnik tehát, hogy a riasztás vaklárma volt.

Ezért kellett mégis leszállnia

A lengyel légiforgalmi irányítás kapott fülest a bombariadóról. Miután a személyzet pihen, így a gép hétfő este fog csak tudni újra felszállni. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ezt követően hamarosan el is juthat Londonba, ahová eredetileg tartott.

Debrecenben is volt egy kényszerleszállás

Ahogyan arról a Kékvillogó.hu hírportál szombaton beszámolt, bombafenyegetés miatt megszakította az útját egy szintén Lengyelországból induló gép. Az a járat Poznanból Tel-Avivba tartott volna. A Boeing 737-esről mind a 148 utas és a személyzet is épségben le tudott szállni.

Riasztották a Gripeneket is

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a bombafenyegetés miatt a Magyar Honvédség légvédelmi készültségét ellátó Gripenjeit is riasztani kellett. A debreceni repülőtér környékén nagy volt a készültség, több rendőrjármű is ott volt a helyszínen.

Románia felől érkezett a gép

A repülőgép a román légtér felől érkezett. Amikor átkelt a határon, a Magyar Honvédség vadászgépei átvették a kísérési feladatot. Az utasszállító végül sikeresen leszállt a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren

Nem volt rajta bomba

Ahogyan azt később megírtuk, alaposan átvizsgálták a repülőgépet. A nyolc órán át tartó művelet során bombát nem találtak a szakemberek. A Boeing éjfélkor visszatért Poznanba. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay