Hihetetlen, hogy mi folyik Gödön. A sorozatos botrányok után most közmeghallgatásra hívták a helyieket a Samsung-gyárral kapcsolatban. Annyi, hogy hétköznap délután 2 órára szervezték az online eseményt.

Csavartak egyet rajta

Februárban még személyesen tehették fel kérdéseiket a helyiek a gyár bővítésével kapcsolatban. Most újabb fórumot hirdettek a témában, de a városvezetés csavart egyet a történeten. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többször módosították az időpontot

A városvezetés ugyanis élt a kormány által biztosított lehetőséggel, és többszöri időpontmódosítás után az interneten keresztül tartottak közmeghallgatást. Munkaidőben. Délután 2 órakor.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem volt szabályos

Az ellenzéki összefogás színeiben megválasztott önkormányzati képviselő, Szilágyi László szerint hiába a kormányrendelet: nem volt szabályos a közmeghallgatás. Szerinte az önkormányzat elmulasztotta módosítani saját működési szabályzatát, amely szerint csak úgy lehet közmeghallgatást tartani, ha azon személyesen is megjelenhetnek a polgárok – írja az RTL.

Jobb, mint a személyes meghallgatás

Az önkormányzat szerint viszont az eljárás szabályos volt, és „így jóval több kérdésre adhattak” minden részletre kiterjedő választ, „mint egy személyes meghallgatáson”. Ezért is tartották meg az eseményt online formában.

Száz kérdés, nulla válasz

Az ülésen a Göd-Ért Egyesület szerint egyetlen, a Samsung gyárral kapcsolatos, emailben előre beküldött kérdésükre sem kaptak választ. Pedig legalább száz kérdést tettek fel az ügyben.

Elmenekült

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, nemrégiben elmenekült a gödi polgármester, Kammerer Zoltán, amikor megkérdezték volna a környezetpusztító beruházásról. A kamerának hátat fordítva tologatta biciklijét.

Pusztítás

Több száz, fokozottan védett homoki kikericset pusztítottak el egy, a Samsung-gyárhoz kapcsolódó csatornaberuházás közben. Holott a tervdokumentáció szerint a növényeket át kellett volna telepíteni. Az LMP feljelentést tett az ügyben.

40 millió forintos kár keletkezett

„Bizony nagyon sokat betemettek, tönkretettek. És amit látunk, sajnos azok sem nagyon jó állapotban vannak” – magyarázta a Göd-Ért Egyesület alelnöke, Töplerné Szaszkó Andrea. Úgy vélik, a munkával legalább 40 millió forint eszmei értékű növényt pusztítottak el.

Rejtélyes habzás

Még júliusban pedig arról írt a BudaPestkörnyéke.hu, hogy kiderült: a gödi Samsung akkumlátorgyár okozta a csatornahálózatból az utcákra nyomuló rejtélyes habzást a városban januárban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció