A megtámadott nőnek esélye sem volt a védekezésre. Most művégtagra gyűjt, milliókra lenne szüksége.

Oldalról nekirontott a kutya

Lázár Ildikót tavaly szeptemberben kerékpározás közben érte a támadás Bács-Kiskun vármegyében, Tázlár településen. Hazafelé tartott, amikor megtörtént a szörnyűség, amire rémálmaiban sem gondolt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden nagyon gyorsan történt

Az állat kiütötte a kerékpárt a nő alól. Ekkor a hölgy megpróbálta védeni az arcát a kezével. A kutya azonban egy szempillantás alatt leharapta a végtagot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy reccsenést hallott

A nő elmondta az RTL számára, hogy még megijedni sem volt ideje. Egy reccsenést hallott, és már meg is történt a baj. Lázár Ildikót a járókelők szabadították ki a kutya fogságából.

Nem lehetett megmenteni a kezét

A bal karja rendkívül súlyosan megsérült. Az orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék, ám könyök alatt kénytelenek voltak amputálni. Jelenleg az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe jár a nő kezelésre.

Ezek is érdekelhetnek!

Speciális műkézre lenne szüksége

Lázár Ildikónak speciális művégtag kellene ahhoz, hogy ismét teljes életet tudjon élni. László Ildikó fia az RTL számára elmondta, kérdéses, hogy összejön-e a pénz rá. Egy ilyen műkéz ugyanis rendkívül drága, milliós nagyságrendű tétel.

Összefogtak érte

A faluban összefogtak, hogy megsegítsék a nőt, még egy bált is rendeztek. A szükséges összeg azonban nem áll még rendelkezésre. Legalább 6 millió forintra lenne szükség, hogy az állam is segítséget nyújtson. Eddig 3,2 millió forint gyűlt össze.

Most zárult le a kutyatámadás miatti nyomozás

Az eb gazdája ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki korábban. Mindezt Dabis Krisztina, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense árulta el az RTL számára.

A kutyát ebrendészeti telepre szállították

Miután a kutya gazdája tartott attól, hogy az eb ismét rátámad valakire, nehéz döntést hozott. Úgy határozott, hogy elaltattatja a négylábút.

Így lehet segíteni

Lázár Ildikó anyagi megsegítésének legegyszerűbb módja, ha valaki utalással küld összeget. A számlaszám megtalálható az RTL honlapján. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív