A Fedák Sári Színház jelentette be a szomorú hírt, miszerint hosszan tartó betegség után elhunyt Osvát Magda. A színésznő a színház egyik alapító tagja volt, évekig játszott a társulatban.

Nagyszerű alakítások

„Ő volt a Csárdáskirálynő Cecília hercegnője, a Lili bárónő bohókás Krisztina grófnője, a Mágnás Miska mókás Zsorzsi tantija és még sorolhatnánk. Nagyszerű alakításaival sok vidám percet szerzett a közönségnek. Emlékét megőrizzük, nyugodjon békében” – olvasható a színház közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2012-ben alakultak

A Fedák Sári Színház 2012-ben alakult, Osvát Magda és Sárkány Krisztián alapító tag segítségével. Az akkor még színtársulatként működni kezdő csoport olyan diákok és felnőttek összefogásának eredménye, akiket mindig egy és ugyanazon cél vezérelt: a színház, az ének, a tánc, és a játék szeretete.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lendületet adó emlékgála

Több kisebb gálaműsor készült az első év alatt, de az első nagy lendületet a 2013-as év őszén bemutatott Kálmán Imre Emlékgála hozta, melyben nem csak énekesek, tánckar és komoly vendégművészek is felléptek.

Komplett színdarabot álmodtak  

A társulat ezután, már úgy gondolta, hogy valami nagyobb falattal szeretne megbirkózni. Jöttek a már prózával egybekötött műsorok, mely megsokszorozta a nézők létszámát. A társulat vezetője, Sárkány Krisztián – aki ma már, mint igazgató és rendező – még többet szeretett volna, egy komplett színdarabot.

Áttörés

2014 tavaszán Kerekes Károllyal a társulatra formálták Kálmán Imre: Csárdáskirálynő című darabját, mely meghozta az igazi áttörést. A nagyoperett teltházzal került bemutatásra Soroksáron.

Otthonra leltek

Soroksár színháza 2015-ben nyitotta meg kapuit önálló játszóhelyén. A Fedák Sári Színház üzemeltetésbe vette az ingatlant, így a teátrum otthonra lelt a régi „Otthonban”. A színház előzetesen amatőr társulatként a helyi művelődési házban tevékenykedett, rendezett gálaesteket, operetteket.

Nagyobb tér kellett

Színre került többek között Kálmán Imre Csárdáskirálynő, Huszka Jenő Lili bárónő című operettje. Az akkori társulat gyorsan kezdett fejlődni, átalakulni így már a művelődési ház adottságait kinőte, díszleteinek, kellékeinek, ruhatárának, önálló zenekarának nagyobb térre volt szüksége.

Megújulás

Az épület átvételével megkezdődött az újabb felújítás, átalakítás. Megújultak a vizesblokkok, a világítás, elektromos hálózat, a színpadtechnika, az öltöző helyiségek, az irodák, a kamara- és próbaterem, a fogadóhelyiségek, miközben folytak a próbák és az előadások.

Tánckar és kórus

2018-ban a Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával a színházépület külső homlokzata megújult, visszanyerte eredeti arculatát. Egyidőben a teátrum belső működése is megújult. Az előadások színvonala magasabb lett a színpadkép tánckarral, kórussal bővült, emlékezett vissza erre az időszakra a színház honlapja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az elhunyt színésznő. Fotó: Youtube.