Már több mint egy éve, hogy a kínai Vuhanból elindult a koronavírus-járvány. A vírus gyors terjedése miatt az országok vezetői szerte a világban számos korlátozó intézkedést hoztak, hogy kordában tartsák a járványt. A szükséges szigorítások miatt elkezdődött a pénzügyi válság. Nagyon sok ágazat, szektor könyvelhetett el jelentős bevételkiesést az utazási korlátozások, a kijárási tilalom, illetve az üzletek bezárása miatt. Ezért következtek az elbocsátások. Rengeteg ember munkahelye szűnt meg egyik napról a másikra, sokan a mindennapi megélhetésért küzdenek ezekben a vészterhes időkben. A családok a bevételkiesést követően most új anyagi források után kutatnak. Talán nem is sejtik, hogy a megoldás az előző generációk utolsó ajándéka lehet.

A felmenők utolsó ajándéka

Az ősöktől örökölt hagyaték legtöbbször a garázsban, a padláson, a pincében, vagy a sufniban végzi. A tapasztalat azt mutatja, hogy a dédpapa régi asztala, az ükmama öreg kredence, esetleg egy távoli nagybácsi kedvenc íróasztala sokszor a lomtalanítás után a szemétben köt ki. Ehelyett érdemes eladni azokat, mert lehetséges, hogy a régi bútordarabok nemcsak eszmei, hanem anyagi értéket is képviselnek. Garázsvásárokon, bolhapiacokon, vagy antik bútor felvásárlás során a tulajdonosok a régi tárgyakért szép összeget kaphatnak! Ez már megoldhatja anyagi nehézségeiket. Azért, hogy pontosan tisztában legyünk az örökölt tárgyak értékével ajánlott a hagyaték felvásárlás előtt régiségkereskedőhöz fordulni.

Stabilitás a válságban

A koronavírus-járvány, valamint az ezzel járó gazdasági világválság nem ingatta meg a műkincspiac stabilitását. A régiség adás-vétel továbbra is nagyon népszerű hazánkban. Lehetséges, hogy az örökölt értéktárgyak, valamint a felmenőink által ránk hagyott antik bútorok értékesítésével a tulajdonos könnyedén plusz bevételre tehet szert. A kidobásra ítélt régi ruhásszekrényért, vagy dohányzóasztalért egy gyűjtő szép összeget fizethet. Sok régiségkedvelő a nosztalgia miatt szereti az otthonát eredeti antik bútorokkal berendezni. Ezért a régi korstílusú bútorok iránti kereslet megnövekedett az elmúlt években. Számos gyártó próbálja újra előállítani a régebbi korszakok bútorait, de a modern utánzatok nem érhetnek az igazi antik bútorok nyomába. Ezért kidobás helyett érdemes tesztelni a műkincspiacot.

Biztonságos és szakértő segítség

Múzeumok, műkedvelők és eladók egyaránt tapasztalt régiségkereskedőkhöz szoktak fordulni, hogy sikeres üzleteket kössenek. A tárgy értékbecslése rendkívül fontos, ezt a szakértő végzi el. A régiségkereskedő nemcsak az állapotfelmérésben nyújthat segítséget, hanem fel is vásárolhatja az értékesíteni kívánt tárgyakat, ezzel a tulajdonost számos későbbi kellemetlenségtől kíméli meg. Az adásvétel során fontos a teljes körű diszkréció, a megbízhatóság és a szakértelem, ha az eladó nem kíván pórul járni, akkor régiségkereskedővel kell intézni a dolgokat.

A Budapest Antik régiségkereskedői több éves tapasztalattal végeznek régiség értékbecslést és felvásárlást az ország egész területén.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!