Körülbelül egy héten belül elfogy a BKV idei évre tervezett pénze, azt követően pedig hitelből kell majd működnie a fővárosi tömegközlekedési vállalatnak.

12 milliárd forint

A 444 cikke szerint a pénzhiányhoz az is hozzájárul, hogy a kormány még nem fizette ki azt a 12 milliárd forintos normatív támogatást, amellyel a költségvetési törvény szerint a budapesti közlekedést támogatnia kellene. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korlátozások

A lap arról is ír, hogy a Fővárosi Önkormányzat pedig kilátásba helyezte, hogy ha a kormány nem teljesíti a törvényi kötelezettségét, akkor akár korlátozásokat is bevezethetnek a tömegközlekedésben.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Bliccel a kormány

Kiss Ambrus, Budapest egyik főpolgármester-helyettese, az RTL Klub Híradójában azt mondta, időlegesen felmerülhet egy ilyen opció, hogy mindenki érezze, mivel jár, ha ” bliccel a kormány”, viszont ez csak egy lehetőség, még nem született erről döntés.

Ez is érdekelhet:

Karácsony Gergely követelése

Karácsony Gergely főpolgármester egyébként a héten követelte a kormánytól, hogy fizessék ki a 12 milliárdot, ami már csak azért is jár a BKV-nak, mert a Fővárosi Önkormányzat minden hónapban fizet a kormánynak a fővárosi közlekedési jegyrendszerbe integrált állami szolgáltatásokért, vagyis a HÉV-ekért, amelyeket 2016 óta a MÁV üzemeltet.

Ezt mondta Gulyás Gergely

Gulyás Gergely ezzel szemben a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy a HÉV-ről szóló szerződést újra kell tárgyalni, és majd csak ezután fizeti ki a kormány a normatívát.

Politikai viták?

A miniszterelnökséget vezető miniszter azt is mondta, hogy Karácsony Gergelyék inkább akarnak politikai vitát a kormánnyal, mint megegyezést. A fővárosi önkormányzat szerint viszont a két ügynek semmi köze egymáshoz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Illusztráció