Jött a NAV

Hétfőn reggel nagy erőkkel szállta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület irodáit. Iványi Gábor lelkész szerint ez egy politikai akció. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Politikai szerepet vállalt volna

Iványi Gábor volt az ellenzék államfőjelöltje volt, de a pártok nem tudtak megállapodni a személyében, azért más jelöltet találtak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Délután újabb fejlemények várhatók

A Blikk tudósítása szerint a helyszínen néhányan „Gyalázat” feliratú táblákat feltartva fejezték ki nemtetszésüket. Iványi Gábor elhagyta a helyszínt, de úgy tudják, délután visszatér, és és lehet, hogy szimpátiatüntetést is tartanak.

Az ellenzékkel szimpatizáló HVG a Facebookon közvetíti a fejleményeket

Folyik a házkutatás

A liberális lap tudósítása szerint a helyszínen egy idő után az a helyzet alakult ki, hogy Iványi Gábor és a vele együtt mozgó újságírók előtt elzárták az utat a NAV-osok, így Iványi sem tud ott lenni az irodákban, ahol éppen a házkutatás folyik.

A főpolgármester kiállt mellette

Karácsony Gergely szerint az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője ellen azért indult politikai bosszúhadjárat, mert neve felvetődött ellenzéki köztársaságielnök-jelöltként és kritizálta a kormányt.

A rendszerváltáskor jött létre

Az Iványi Gábor vezette, nyolcadik kerületi központtal működő Oltalom Karitatív Egyesület a rendszerváltáskor jött létre, azzal a céllal, hogy olyan embereket támogasson, akiket mások magukra hagytak. Ott vannak a kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben élők mellett, időseket, hátrányos helyzetű gyerekeket, hajléktalanokat, katasztrófa által sújtottakat, menedékkérőket, szegényeket és betegeket is segítenek – adott hátteret a mai eseményeknek az Index.

Ez is érdekelheti

Címlapfotó:  Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség.