A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisa három Gripen vadászrepülőgépe kötelékben repülve nemzeti színű füstöt húzott a Duna felett 7 óra után. Ekkor már sokan voltak a Duna-parton, várva a tűzijátékot.

Lesz tűzijáték

Az operatív törzs 20 órakor történt helyzetértékelése alapján megállapítható, hogy továbbra sincs olyan tényező, amely befolyásolná az ünnepi tűzijáték megtartását – írta Facebook oldalán Kovács Zoltán államtitkár.

Este 9-kor

Az uszályok 18 órakor elfoglalták helyüket a Dunán, amelyekről 21 órakor indítják a pirotechnikai eszközöket.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ettől, eddig

Az idei tűzijáték és a hozzá tartozó show több mint 4 kilométer hosszan, a Margit hídtól egészen a Petőfi hídig tart.

600 drón

A 40 ezer pirotechnikai effektet könnyen felismerhető, látványos motívumok és alakzatok színesítik, a műsort 600 drónból álló drónshow, fényfestés és fényshow egészíti ki.

A látvány

MTI/Koszticsák Szilárd

Vízbe esett

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt több óráig kerestek egy embert, aki valószínűleg a Dunába esett a Margit hídnál. A Bors azt írja, hogy a partnál álló 3 hajót szétakasztották, mert azt sejtették, talán oda sodródott be, de nem találtak rá.

Egy ideig keresték

A lap úgy tudja, hogy a hatóságok egyelőre nem keresik az illetőt. Nem tudni, hogy miért hagytak fel a kereséssel, de 21 órakor kezdődik a tűzijáték és ezekben a percekben már gyülekezik a tömeg a Duna-parton.

A mentők is készülnek, 43 helyszínen lesznek jelen

Digitális térképpel is segíti a tűzijátékra látogatókat az Országos Mentőszolgálat. Győrfi Pál közleményében azt írta: az augusztus 27-i “Tűz és fények játéka” műsor idején a mentők a Duna két partján nézők tömegeinek biztonságáról gondoskodnak úgy, hogy közben az életmentő alaptevékenység a főváros és az ország egyéb területein is folyamatos és zavartalan maradjon.

Lezárási térkép

Forrás: BKK

Címlapfotó: MTI/Lakatos Péter