A magyar futballválogatott állta a sarat a világbajnok franciákkal szemben, és egy gyönyörű mérkőzésen 1-1-et tudott játszani Didier Deschamps csapatával. Ugyan Fiola Attila góljával sokáig vezetett a magyar csapat, a franciák végül egyenlíteni tudtak, ami azt jelenti, hogy a döntetlennel még maradt esélye a magyaroknak a továbbjutásra.

Nem sokat változtatott Rossi

Marco Rossi a portugálok elleni mérkőzéshez képest csak egyetlen helyen változtatott a kezdőcsapatán, mégpedig úgy, hogy Lovrencsics helyett a francia származású Nego került be. A francia válogatott is csak egyet cserélt: a kezdéskor Hernandez helyett Digne léphetett fel a pályára – írja a 24.hu.

Erős volt a kezdés

Meglepően jól kezdett a magyar válogatott, ugyanis az első tíz percben Sallai háromszor is úgy tudott elhúzni a pálya bal oldalán, hogy csak szabálytalanul tudták megállítani. Pavard ezért kapott is egy sárga lapot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Benzema bombázott

A 14. percben már el tudott jutni a francia válogatott a kapunkig, ahol Benzema egy óriási bombát eresztett meg, amit gyönyörűen védett Gulácsi, aki a kipattanóra érkező Griezmann közeli lövését is meg tudta fogni. A 18. percben Mbappé fejelt, de a labda nem találta el a kaput.

Ütést kapott Szalai

A mérkőzés 24. percében megállt egy pillanatra a levegő, mert Szalai Ádám a földre esett, és ápolni kellett. A sportoló lejött a pályáról, helyette Nikolics lépett a gyepre. Az MLSZ később egy rövid közleményben jelezte, hogy “Szalai Ádám ütést kapott a fejére, amelytől megszédült, ezért kényszerült a lecserélésére Marco Rossi”.

Betalált Fiola

Fiola amikor csak tudott előrerohant a labdával, és részt vett a támadásokban. Az első félidő hosszabbításában azonban megtörtént a csoda: Sallai passzolt Fiolának, aki a gyorsan pattogó labdának köszönhetően a védelem mögé tudott kerülni, majd kb. 8 méterről a rövid alsóba lőtte a labdát, amivel a magyar válogatott meg is szerezte a vezetést.

Visszajött a francia csapat

Ahogy az várható volt, a második félidőben inkább a franciák támadtak, a magyar válogatott nagyon elfáradt a végére. Az 50. percben már szinte csak francia támadásról lehetett beszélni, de a magyarok minden igyekezetükkel küzdöttek.

Hatalmas kapufa

Elképesztő, milyen könnyedén varázsolják egymás lábára a labdát a francia játékosok, akik az 58. percben Dembeléhez adták a labdát, aki rábikázta a kapura. A labda a kapufát találta el, a magyar csapat nagyon összeszedetten játszik.

Egyenlítettek a franciák

A 65. percben mégis sikerült egyenlítenie a franciáknak. A magyar szabadrúgás a francia kapus könnyedén megfogta, majd rögtön indította is a támadókat. Mbappéhez került a labda, aki azt lepasszolta, és amikor Griezmann elé került a labda, a futballista 7 méterről betalált a hálóba, így 1-1-re módosult az állás.

Megtapsolták a közönséget

A meccs végeztével a magyar válogatott játékosai körbesétáltak a pályán, és megköszönték a közönségnek a támogatást, együtt tapsolták meg egymást. A Puskás Arénában több ezer ember ordítja: “Szép volt fiúk!”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Magyar-Francia Eb-mérkőzés – Forrás: MLSZ