Robbanás történt Sopronban, a Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka, egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – közölte Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel kedden.

Tizenkét lakásos társasházban történt

A szóvivő elmondta, egy tizenkét lakásos társasházban történt a robbanás, ami miatt a lakóknak el kellett hagyni az épületet. Nekik máshol keresnek szállást éjszakára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az okokat egyelőre vizsgálják

Németh Ramóna közölte, a robbanás okát egyelőre vizsgálják. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki. A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Március végén Szigetszentmiklóson egy családi ház állt lángokban

Ahogy azt korábbban a kekvillogo.hu is megírta, az épület ablakai kitörtek a hatalmas erejű robbanástól, az esethez riasztottak egy mentőhelikoptert is. Szigetszentmiklóson gázrobbanás keltett riadalmat, a Föveny utcában történt a szerencsétlenség.

Lezárták az utcát

Az érintett utcát mind a két irányból lezárták az esetet követően. A tűzoltók és a mentők is a helyszínre siettek.

Egy személy sérült meg

A gázrobbanás következtében egy sérült személyt kellett ellátni. Egy mentőhelikoptert is riasztottak az esethez, számolt be róla a katasztrófavédelem a honlapján.

Januárban gázrobbanás történt

Gázrobbanás történt Kengyelen egy családi házban. A detonáció erejét jól mutatja, hogy a falak összedőltek, a tető lerepült, az otthon tartózkodó férfit pedig a kertbe repítette a robbanás

Kidöntötte a falakat a robbanás

A robbanás óriási pusztítást okozott, több helyen a falakon keresztül teljesen be lehetett látni az épületbe. A detonáció erejétől a környékbeli házak is megremegtek, az azokban élők rettenetesen megijedtek, és az utcára rohantak.

Keresőkutyákat is bevetettek

A helyszínre kiérkező speciális mentősök még keresőkutyákat is bevetettek, hogy átvizsgálják a helyszínt.

A romok alatt kutattak

„Mivel nem volt egyértelmű, hogy a romok alatt van-e még valaki, ezért a helyszínre riasztották az Életjel Mentőcsoport keresőkutyás egységét is” – nyilatkozta Németh Ádám, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője.

Egy embert találtak

A mentőcsapatok egy embert találtak. Az otthon tartózkodó férfit a kertbe repítette a robbanás. Súlyosan összeégett, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI/Mihádák Zoltán