Kedd délután tűz ütött ki a gyáli szeméttelepen, ahol több ezer köbméternyi hulladék ég. A katasztrófavédelem a legmagasabb fokozatú riasztást rendelte el, és a tűzoltók hatalmas erőkkel vonultak ki. A délegyházi tűzoltók több megdöbbentő fotót készítettek a tűzről, ezeket cikkünk végén mutatjuk.

Papírbálák kaptak lángra

A Katasztrófavédelem először arról számolt be, hogy a Gyál külterületén, a Kőrösi úton található hulladékfeldolgozó telepen papírbálák kaptak lángra mintegy ötszáz négyzetméteren. Akkor azt írták, a lángok egy épületet is veszélyeztetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Terjednek a lángok

A helyszínre a fővárosi hivatásos és a gyáli önkéntes tűzoltók is kivonultak. Rajtuk kívül a helyszínre érkezett több más egység és a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Később a lángok sajnos tovább terjedtek, és már több ezer köbméter műanyag és papírbála ég a szeméttelepen. Az időjárás nehezíti az oltást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy kétezer négyzetméteres csarnok is kigyulladt

„A tűz átterjedt egy beton hulladéktárolóra, és a benne lévő tárgyakkal együtt ég egy körülbelül kétezer négyzetméteres csarnok fele is. A fővárosi hivatásos, valamint a gyáli, az üllői, a rózsadombi és a délegyházi önkéntes tűzoltók nagy erőkkel oltják a lángokat. A Pest megyei tűzoltósági főfelügyelő irányítja a munkálatokat, amelyeket erőgépek is segítenek. Elindult a tűzesethez több másik egység is” – írták a frissebb tájékoztatóban a katasztrófavédelem oldalán. 

Az üzemeltető közleménye

Mindeközben közleményt adott ki a szeméttelep üzemeltetője, az FCC Magyarország Környezetvédelem és Hulladékgazdálkodás Kft. is. „14 óra körül a feldolgozásra váró ömlesztett karton- és fóliahulladék-tároló területen eddig ismeretlen okból tűz ütött ki. Az oltás helyben azonnal megkezdődött, a tűzoltókat haladéktalanul értesítették az illetékesek, akik nagy erőkkel kivonultak. Sajnos a tüzet idáig nem sikerült megfékezni, az az elszállításra váró bálák és a csarnok irányába terjedt tovább. Személyi sérülés nem történt, az oltási munkálatok nagy erőkkel folytatódnak” írták.

Csukják be az ablakokat!

A Katasztrófavédelem a legmagasabb 5-ös kiemelt fokozatúként kezeli a tüzet, és vizsgálni fogják, hogy jutott-e veszélyes anyag a levegőbe. Egyelőre azt javasolják a lakosoknak, hogy csukják be az ablakokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a tűz helyszíne. Fotók: Délegyháza Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesület/Facebook