Leégett egy tároló a pomázi állatmenhelyen kedden éjjel. A faszerkezetű, konyhaként működő épületben két gázpalack is felrobbant. A helyiek összefogtak, a menhely rengeteg segítséget kapott.

Négy vízsugárral oltottak

Ahogy írtunk róla, eégett egy tároló a pomázi állatmenhelyen kedden éjjel. Az 50 négyzetméteres tároló teljes terjedelmében égett. A faszerkezetű, konyhaként működő épületben két gázpalack is felrobbant. A szentendrei hivatásos, valamint pomázi önkormányzati és szentendrei önkéntes tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megúszták a kutyák

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a telepen lévő 25 kutyának nem lett baja, sikerült őket időben biztonságba helyezni. A konyha mögötti kennelekből mindegyik állatot kihozták. A Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesületnek már a reggeli órákban többen felajánlották segítségüket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sok segítséget kaptak

Az egyesület délután Facebook posztban hálálkodott a sok segítségért. „Nagyon köszönjük mindenkinek, aki segítséget nyújt nekünk ebben a nehéz helyzetben! Megmutattátok, hogy nem maradtunk magunkra” – írták a Facebook oldalukon.

Befejezték a munkát

„Most egy időre elegendő vizet és gázpalackot kaptunk, hála Nektek! Így köszönjük, ezekből egyelőre nincs szükségünk többre. Egy kis türelmet kérünk, hamarosan jelentkezünk bővebb információkkal. Mára befejeztük a menhelyen a munkát, mi is elvonulunk pihenni kicsit, összeszedjük a gondolatainkat, hiszen nagyon hosszú nap áll mögöttünk”

Óriási az összefogás

„Nem győzünk elégszer köszönetet mondani a sok segítségért, hihetetlen ez az összefogás” – zárta posztját a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület.

Kigyulladt egy ház Pomázon

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete kapta a riasztást, miszerint Pomázon, a Fűzfa utcában ég egy lakóház. Az egység két percen belül, öt fővel indult a helyszínre. Kiérkezésükkor már a tető nagy része égett. 

Négyórás küzdelem a lángokkal

A lángokat a szentendrei és a fővárosi hivatásos-, illetve a pomázi önkormányzati egységekkel közösen, több mint négy órás küzdelem végén sikerült teljesen elfojtani. A tűz okát még vizsgálják.

Összefogást kér a színész és a felesége

A Facebookon kért segítséget Kiss Ernő Zsolt és felesége, Nyári Darinka. A színész és felesége egy videót osztott meg a közösségi platformon, melyben követőiket arra kérték, hogy fogjanak össze. Ernő és Darinka a pomázi tűzesetre hívta fel követői figyelmét.

Felbecsülhetetlen a kár

A háromgenerációs ház Pomáz egyik zöldövezeti, de sűrűn lakott utcájában állt. A tűz hatalmas, gomolygó füstöt ás persze nagy ijedtséget okozott. A ház lakói szerencsére nem sérültek meg, ám hatalmas, egyelőre felbecsülhetetlen vagyoni kárt szenvedtek.

„Megpróbálunk segíteni”

A színész és színésznő páros is Pomázon lakik és elsősorban a hozzájuk hasonló művészekhez szóltak. „Kedves művészek, alkotók! Van, hogy beüt a sz*r, és most ez egy ilyen helyzet sajnos. Pomázon leégett egy kedves ismerősünknek a háza, ahol három generáció lakott együtt, és majdnem mindenük odalett. Megpróbálunk segíteni nekik a bajban, amennyire lehet” – kezdődik a bejegyzés. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció