Sajnos a használt autók piacán minél több modell jelenik meg, annál több a kétes eredetű gépjármű is. Ezen kívül nemcsak a lopott, vagy nem legális forrásokból származó autók jelentenek problémát, hanem az olyan eladók is, akik súlyos problémákat és korábbi baleseteket igyekszenek eltitkolni. A VIN-dekódoló technológia hatékonyan segít ennek a kiszűrésében.

Mi is pontosan az a VIN-szám, és hogyan zajlik a dekódolása?

Az alvázszám, azaz Vehicle Identification Number – VIN – egy olyan számsorozatot jelöl, amely az autó gyártási eredetét kódolja nekünk. Általában 17 számjegyből áll, amelyeknek jelentése van. Az első három része a gyártási helyre utal. Ez lehet szám és betű is, a második hat számjegy pedig a modell pontos típusáról árulkodik, amíg a 17 számjegy utolsó 8 számjegye a pontos gyártási helyről és az évről fog nekünk tájékoztatást adni. Amikor egy autó kijön a szalagról, mindig megkapja ezt az egyedi azonosítót, amelyet ráadásul nem csak az alvázba ütnek bele, hanem gyakran még több más helyre is, például a szélvédő részéhez. A beütést és a beégetést annyira gondosan készítik el, hogy meglátszik rajta az is, ha a VIN-számot kireszelték, vagy épp átütötték. Ezért a VIN nagyon nehezen, sőt leginkább sehogy sem hamisítható. Olyan ez, mint a kocsi személyi igazolványa. A VIN-számot mindig rögzítik, akárhányszor szerelőnél járt az autó, és a VIN-szám kartonján minden ilyen mozzanat szerepel, beleértve a rendőrségi baleseteket is, valamint a tulajdonosokat. Ha egy autó lopott, akkor a VIN-szám segít a körözés alatt álló gépjárművek azonosításában akkor is, ha azt teljesen átalakították már. Amikor például a carVertical VIN-dekódoló technológiáját használjuk, akkor az alvázszám alapján az autó teljes előtörténetét megnézhetünk. Ez pedig egyáltalán nem annyi, mint amennyit például az ügyfélkapun keresztül láthatunk csak.

Mi a VIN-dekódoló technológia lényege?

Szinte egyedülálló módon a VIN technológia mesterséges intelligencia segítségével képes olyan részleteket és ellentmondásokat felderíteni, amelyet hagyományos módszerrel a sok adat miatt szinte lehetetlen volna. Különféle adatbázisokból dolgozik egy időben, és folyamatosan, élőben monitorozza, valamint naprakészen tartja az adatokat. Milyen ellentmondások fordulhatnak elő? Például ha az adott VIN szám szerepel egy másik gépjárműnél, vagy valahol megemlítették mondjuk egy baleset kapcsán, ami a szóban forgó gépjárműnél nem került az adatlapba. Az Ai segítségével 99 százalékos részletességgel kérhetjük le az autó előtörténetét.

Mit látunk a VIN-szám dekódolással?

A VIN dekódolásával mindenféle szervizzel és rendőrségi helyszíneléssel egybekötött problémát és balesetet egyaránt látunk. Ezeket azonban nem csak részletes leírással találjuk meg, de nem ritkán fotókkal is mellékelve. Ezért garantáltan nem lehet eltitkolni a különféle balesetből keletkező javításokat és hibákat, hiszen minden ilyen javítás bekerül az autó VIN-es kartonjába. Ezen kívül a kocsi nemzetközi hátterét is láthatjuk az adatlapon. Vagyis nincs kibúvó akkor sem, ha az autót eredetileg külföldről hozták be. Rendkívül hasznos tehát a használt autók megvásárlásakor, mert nem tud az eladó semmit eltitkolni róla. A VIN technológiával gyorsan és könnyedén, online lekérhetjük az adatokat. Nincs felesleges ügyintézés, és még csak egy kisebb vagyont sem kell kifizetnünk az autó előéletének felderítéséhez.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.