A héten több budapesti oltópontra sem érkezett meg a vakcina, ezért nem tudták elkezdeni a betegek oltását. Az egyik ilyen oltópont az újbudai Szt. Kristóf Szakrendelő, a részletekről a 11. kerületi alpolgármester számolt be a közösségi oldalán.

Nem érkezett meg az oltóanyag

Bakai-Nagy Zita bejegyzésben azt írja, hogy már március eleje óta kijelölt oltópont a szakrendelő, ami emiatt átalakítottak az ott dolgozók, és elkészítették az oltási rendet is. Oltani azonban nem tudtak, ugyanis nem érkezett meg az oltóanyag. “A kormány ahelyett, hogy igénybe venné az önkormányzatunkat, próbálkozik valamiféle szervezésnek sem nevezhetővel, ami múlt hétvégén láthatóan teljesen összeomlott.” – írja a posztban az alpolgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes poszt:

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Egy másik rendelőintézet is így járt

A Telex továbbá arról értestült, hogy a 13. kerület Szegedi úti rendelőintézete is hasonló problémákkal küzd, ugyanis egy hozzájuk sem érkezett meg a vakcinaszállítmány. Itt hétfőre alakították át a rendelő ötödik emeletét, annak érdekében, hogy alkalmas legyen az oltásra.

A terápiák szünetelnek, de oltani nem tudnak

Emiatt azóta szünetel például az infúziós terápia, az oltás viszont nem kezdődött el. A lap egyik forrása azt mondta, nincsenek információik a tekintetben, hogy melyik vakcinával és hány embert kellene beoltani, illetve az oltás tervezett megkezdésére oltóanyagot sem kaptak. EZ IS ÉRDEKELHET: “Az országban mindenhol terjed a vírus” – Így csökkenthetők itthon a koronavírusos esetszámok

Kevés az oltópont

Az oltóanyagok hiányán túl az is probléma, hogy jóval több oltópontra lenne szükség. Ennek a részleteiről Karácsony Gergely írt nyílt levelet a miniszterelnökségnek, ebben 10 új oltópont kialakításáról beszélt, erről itt a BudapestKörnyéke.hu hírportálon is beszámoltunk.

Budapest kész segítséget adni a kormánynak

Mint megírtuk a főpolgármester nemrégiben a közösségi oldalán közzétett posztjában arról beszél, hogy “Budapest is készen áll segítséget adni a kormánynak az oltási program zökkenőmentessé tételéhez és felgyorsításához. Még pénteken – immár másodjára – küldtem erről levelet a Miniszterelnökség illetékes államtitkárának.”

Kapacitás megerősítés

“Ebben világossá teszem: „Az oltási programban jelenleg oltópontként résztvevő és esetlegesen később bevonásra kerülő fővárosi háziorvosi rendelők és szakrendelők kapacitásainak megerősítésére 10 új, a rendelőktől, szakrendelőktől független oltópontot hozunk létre a betegszállítást nem igénylő oltandók számára, amelyek működtetését a jogszabályi előírásoknak megfelelően vállalja az önkormányzat. A NEAK által kijelölt (esetlegesen a háziorvosok által odairányított) oltandók megítélése a helyszínen csak az olthatóság szempontjából történik. Az oltási pont technikai és személyi feltételeinek biztosításáról az önkormányzatok gondoskodnak.Tájékoztatom Államtitkár Urat, hogy a Fővárosi Önkormányzat által felállítandó oltópontok listája összeállt, az oltást végző egészségügyi szolgáltató kiválasztása folyamatban van, a feladatok infrastrukturális és humán erőforrásigényét felmértük, a beszerzéssekkel kapcsolatos előkészítő lépéseket megtettük. A Fővárosi Önkormányzat munkatársai által korábban a tesztelések szervezéséhez fejlesztett időpontfoglaló szoftver adaptálásának szükségességét felmértük, a módosítások programozását megkezdtük.” – írja Karácsony Gergely, aki azt is részletezte, hol kívánnak oltópontokat létrehozni. IDE KAPCSOLÓDIK: Budapest kész segítséget adni a kormánynak – Karácsony Gergely közzétette: itt alakítana ki oltópontokat a főváros

Ezeken a helyszíneken hoznának létre oltópontokat

Az oltópontokat az alábbi helyszíneken tervezzük kialakítani: 1) Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 4 telephelyén (Gellért fürdő, Lukács fürdő, Pesterzsébeti fürdő, Széchenyi fürdő): 6 oltópont 2) BMSZKI Szabolcs utcai egészségügyi centrumában: 1 oltópont 3) Városligeti Műjégpálya fogadócsarnokában: 1 oltópont4) Margitszigeti Palackozóüzem Rendezvényközpontban: 1 oltópont5) V. kerület Városháza Parkban: 1 (mobil) oltópont6) Újlipót Sport- és Tehetséggondozó Központban: 1 oltópont Amennyiben további helyszínek bevonására is szükség lehet, a BMSZKI által működtett háziorvosi rendelőkben további 2-3 oltópont kialakítása is megoldható. EZ IS ÉRDEKELHET: Erdőkertes egyik háziorvosa döntött: megtagadta a vakcinák beadását

“Nincs ellenzéki, meg kormánypárti oltópont”

A főpolgármester a bejegyzésben azt is hangsúlyozza: ”Nincs ellenzéki, meg kormánypárti oltópont, a kormány szálljon le végre a magas lóról, a teljesen megalapozatlan önteltség helyett vegye igénybe az önkormányzatok által kínált segítséget. Vagy adják oda a vakcinát, hogy megoldhassuk magunk!”

Szombathely esete

A bejegyzésben továbbá megemlíti Dr. Nemény András szombathelyi polgármestert is, akik a városban önkormányzati oltópontokat szeretnének létrehozni, erről a polgármester úr nyilvánosságra hozott levele is tanúskodik. Most már csak az kellene, hogy a kormányhivatal térjen észhez, és adja meg a szükséges engedélyt. Hogy legyen végre bennük készség és képesség az együttműködésre és az együttérzésre.Budapest is készen áll segítséget adni a kormánynak az oltási program zökkenőmentessé tételéhez és felgyorsításához. NE HAGYD KI! Megszólalt az erdőkertesi háziorvos: megfenyegette az önkormányzat, erről beszélt Kiss Csaba, aki nem hajlandó részt venni az oltási kampányban

Nem tudták megkezdeni a munkát

Mint ismert ugyanis a járási tiszti főorvos nem jelent meg az oltópontok bejárásán, emiatt nem tudják megkezdeni a munkát Szombathelyen, minderről Nemény András számolt be a közösségi oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bakai-Nagy Zita Facebook