Erdőkertes egyik háziorvosa, Kiss Csaba megtagadta , hogy beoltsa a pácienseit a koronavírus elleni vakcinával, erről az Index számolt be még tegnap este.

A páciensek pánikolnak

A laphoz közeli forrás arról beszélt a téma kapcsán, hogy a község felének, nagyjából két-háromezer embernek Kiss Csaba a háziorvosa, most pedig emiatt nem tudják, ki és mikor fogja beoltani őket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már többen felkeresték a háziorvost

A lap azt írja, hogy már többen is felkeresték az érintett háziorvost, ám az orvos a továbbiakban is elzárkózik attól, hogy részt vegyek a vakcinázásban.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ezt mondja az orvos asszisztense

Volt olyan lakos, aki telefonon érdeklődött, neki Kiss Csaba asszisztense azt válaszolta, hogy Erdőkertes másik háziorvosától kapják meg a vakcinát, aki már korábban megkezdte saját páciensei beoltását.

Az önkormányzat fog intézkedni

Azonban a másik háziorvos asszisztense ezt az információt cáfolja. Ő azt mondja, hogy a helyi önkormányzat fog intézkedni az ügyben és ők fognak megoldást keresni a problémára. A lapnak nyilatkozott egy páciens is, aki felkereste az önkormányzatot, ők azonban nem tudtak semmi biztosat sem mondani neki, de elképzelhetőnek tartják, hogy Veresegyházon, a Misszió Egészségügyi Központban oltják majd be Kiss Csaba pácienseit. EZ IS ÉRDEKELHET: Sebészi ollóval támadt betegtársára egy férfi a belvárosi kórház covid-osztályán, a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett

Ezt mondja a Gödöllői Járási Hivatal

A helyik egyébként értesítették a Gödöllői Járási hivatalt arról, hogy Kiss Csaba nem vállalja a betegek beoltását. A hivatal arra hívta fel a figyelmet, hogy az orvosnak, még ha nem is vállalja a vakcinázást, akkor is kötelessége volna, másokhoz irányítani az oltásra váró hozzá tartozó betegeket.

Korábban a háziorvos azt mondta, hogy az orosz és a kínai vakcinával biztos nem fog oltani

A házirovos egyébként korábban az  Átlátszónak nyilatkozott arról, hogy az orosz és kínai vakcinákkal nem fog oltani, mivel azokat az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem hagyta jóvá. Továbbá azt is nehezményezte, hogy meg sem kérdezték tőle, részt szeretne-e venni az oltási kampányban, hanem a feje felett döntöttek arról, oltani kell. “„A NEAK engem meg sem kérdezett, hogy szeretnék-e élni a rendelői oltás lehetőségével, helyettem a helyettes járási tisztiorvos döntött úgy, hogy igen, minden konzultáció nélkül” Emellett hozzátette, hogy mindezek ellenére sem fog oltani: “Kényszerhelyzetbe vagyok szorítva, de én nem szoktam a kényszernek engedni. Azt gondolom, hogy az állam feladata, hogy járási szinteken olyan oltópontokat hozzon létre, ahol megfelelő körülmények mellett vehetik fel az oltásokat az emberek.” – mondta korábban a lapnak. FRISS! Koronavírus: Több mint 1000 ember van lélegeztetőgépen, 162-en meghaltak az elmúlt napon, nem csitul a harmadik hullám

Több okból nem akar oltani

Az orvos az Átlátszónak arról is beszélt, több okból kifolyólag sem kíván részt venni a folyamatban, többen között azért, mert el sem tudná különíteni az oltásra várakozó betegeket a “sima” betegektől.

Nem felel meg a praxis kritériumoknak

A háziorvos praxisa elmondása szerint nem felel meg az oltóponti kritériumoknak, ugyanis nem tudja biztosítani, hogy az oltásra érkezők és a rendelésen várakozó betegek ne találkozzanak. „Olyan is volt, hogy az elmúlt évben valaki besétált hozzám, hogy megmutassa, pozitív lett a koronavírus tesztje.” – mondta korábban a lapnak. Továbbá a rendelőben nincs megfelelő fektetőhelyiség, ahol el tudnának látni valakit, ha rosszul lesz az oltás után.

A nagy számok törvénye

„A nagy számok törvénye miatt, ez minden bizonnyal elő fog fordulni. Az összes vakcina előiratába bele van írva, hogy csak olyan helyen lehet beadni, ahol a ritkán kialakuló anaphylaxiás reakció ellátásának feltételei megvannak.”

Leterhelt háziorvosok

A doktor mindezeken túl arról is beszélt, hogy a betegek oltása a már eleve leterhelt háziorvosra további terheket ró. “„Az adminisztrációs terhek e nélkül is fokozatosan nőnek. Először az internetes tesztrendelést vezették be. A betegeket ki- és bejelenteni kell az OSZIR rendszerbe. Februártól egyik napról a másikra kötelezővé tették a halottvizsgálati bizonyítványok és jogosítványok elektronikus rögzítését is a papíralapú mellett.” NE HAGYD KI! Van olyan ország, ahol már három kínai vakcinát adnak be a megfelelő védettséghez

Az állam ingyen várja el a túlórát?

„Az állam ingyen várja el tőlünk, hogy túlórázzunk, az oltások nem férnek bele a munkaidőbe.” A nagymértékű leterheltség mellett, heti egyszer el kellene mennie Gödöllőre az ampullákért, ez fél óra út oda, és megint fél óra vissza. Az állam által januárban beígért fizetésemelés az orvos számára 25 év praxizálás után bruttó 200 ezer forintot jelent.

Gyógyszerkísérlet

Az orvos korábban arról beszélt, hogy nem vállalja az olyan vakcinákkal való oltást, melyeknek nincs európai uniós engedélyük. „Gyógyszerkísérletben nem veszek részt” — jelentette ki az orvos, aki mostanra úgy döntött: egyáltalán nem vesz részt az oltási kampányban.

Korábban önkormányzati képviselő és alpolgármester is volt

Bejegyzés megtekintése

Kiss Csaba egyébként korábban négy évig volt önkormányzati képviselő, négy évig alpolgármester Tiszaszigeten és nyolc évig társadalmi megbízatású polgármester Eperjesen – derül ki az LMP oldalára feltöltött bemutatkozásából.A párt színeiben indult a 2018-as országgyűlési képviselői választáson a Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd és Veresegyház alkotta Pest megyei 5. számú választókerületben. EZ IS ÉRDEKELHET: Hatalmas a tömeg a Jahn Ferenc kórházban: órákat kellett várni az oltásra

Ezt posztolta Erdőkertes önkormányzata

Erdőkertes Község Önkormányzata egyébként március 4-én azt posztolta a közösségi oldalon, hogy az oltás üteme Erdőkertesen felgyorsult. A bejegyzésben arról is írnak, hogy ahogy az oltóanyag a háziorvosokhoz érkezik folyamatosan, akár naponta 20-30 embert, a Polgármesteri Hivatal munkatársai telefonon értesítik az oltás helyéről, idejéről, a vakcina típusáról. Az oltási értesítés körülbelül 1-2 nappal előbb történik, de az is előfordulhat, hogy ennél rövidebb idő áll csak rendelkezésre.

Itt a teljes poszt:

Kiss Csaba is kapott vakcinákat

Vagyis a bejegyzésből egyértelműen kiderül, hogy Kiss Csaba háziorvos vakcinát kapott, csak beadni nem hajlandó azokat. NE HAGYD KI! Merkely Béla Szputnyik vakcinával oltotta be az édesapját

Tuzson Bence megdöbbent

A történtek kapcsán felháborodott Tuzson Bence, a dunakeszi választókörzet fideszes vezetője, aki szerint a vakcina az egyetlen megoldás a vírus legyőzésére.

Erre szólította fel Kiss Csabát

“Megdöbbenten értesültem arról, hogy Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos nem hajlandó beoltani a körzetéhez tartozó pácienseket koronavírus-fertőzés elleni vakcinával, még az ő kifejezett kérésükre sem!” – írja a baloldali háziorvosnak címzett nyílt levelében a kormánypárti politikus, aki arra szólította fel Kiss Csabát, hogy “csatlakozzon azon háziorvos kollégáihoz, akik nap mint nap időt, energiát nem kímélve oltják a regisztrált pácienseket, ezáltal életeket mentenek”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vakcina – Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal Facebook