Dr. Merkely Béla a közösségi oldalán számolt be róla, hogy beadta az orosz vakcinát az apjának. Szerinte az orosz vakcina nagyon jó választás, ő maga is ezt az oltóanyagot kapta korábban.

Szputnyikkal oltott

A Semmelweis Egyetem rektora a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a 79 éves édesapját is beoltotta a koronavírus ellen, és neki is a Szputnyik V vakcinát adta be. Korábban Merkely Béla is ezt az oltóanyagot kapta meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beoltotta az apját

„Ma beoltottam 79 éves, kifejezetten fiatalos, jó egészségi állapotnak örvendő édesapámat” – írta a bejegyzésében a kardiológus, aki ezzel az oltással is mindenkit arra szeretne biztatni, hogy oltassa be magát.

Jó választás az orosz vakcina

Merkely azt írta, hogy bátran adta be apjának ezt az oltóanyagot, mert minden tapasztalat azt mutatja, hogy a Szputnyik jó választás. „Ez a vakcina már az első oltással 2,5 egység/ml-ről 1025 egység/ml-re, azaz négyszázszorosra emelte az ellenanyagomat” – írja Merkely.

Egyre rosszabbak a számok

Mint megírtuk, a mai napon 9444 új fertőzöttet jelentettek, ezzel így a járvány kezdete óta összesen 507 627 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A betegségben pedig elhunyt 163 többségében idős, krónikus beteg.

Nő a gyógyultak száma

Nőtt a gyógyultak száma is, ők már 349 530-an vannak, azonban az aktív fertőzöttek száma is már 141 307 főre emelkedett. Az oltás nagyon fontos, mert egyedül ezzel lehet legyőzni a járványt, itthon eddig 1 293 414 főt oltottak be. 377 343-an pedig már a második oltásukat is megkapták.

Kellenek az oltások

Merkely Béla már korábban is többször elmondta, hogy a járvány gyors terjedését az oltásokkal foghatjuk meg. Korábban elmondta, hogy Semmelweis Egyetem munkatársai eddig 70 ezer oltást adtak be a pácienseknek. A sok oltástól azt reméli Merkely, hogy javulni fognak a koronavírusszámok, és kevesebb beteget kell majd ápolni a kórházakban.

Vannak, akik visszautasítják

Merkely arról is beszélt már többször, hogy azzal, ha valaki elutasítja a vakcinát, tulajdonképpen a fertőzést segíti. A kardiológus úgy becsülte, hogy körülbelül minden második ember visszautasítja a felajánlott vakcinát.

Nem szabad válogatni

Merkely Béla szerint a szív- és érrendszeri betegek különösen ki vannak téve a fertőzésveszélynek, ezért nekik kifejezetten azt javasolja, hogy ne válogassanak a vakcinák közül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk Merkely teljes bejegyzését

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: Facebook