Dr. Merkely Béla a közösségi oldalán számolt be róla, hogy beadta az orosz vakcinát az apjának. Szerinte az orosz vakcina nagyon jó választás, ő maga is ezt az oltóanyagot kapta korábban.

Szputnyikkal oltott

A Semmelweis Egyetem rektora a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a 79 éves édesapját is beoltotta a koronavírus ellen, és neki is a Szputnyik V vakcinát adta be. Korábban Merkely Béla is ezt az oltóanyagot kapta meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beoltotta az apját

„Ma beoltottam 79 éves, kifejezetten fiatalos, jó egészségi állapotnak örvendő édesapámat” – írta a bejegyzésében a kardiológus, aki ezzel az oltással is mindenkit arra szeretne biztatni, hogy oltassa be magát.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Jó választás az orosz vakcina

Merkely azt írta, hogy bátran adta be apjának ezt az oltóanyagot, mert minden tapasztalat azt mutatja, hogy a Szputnyik jó választás. „Ez a vakcina már az első oltással 2,5 egység/ml-ről 1025 egység/ml-re, azaz négyszázszorosra emelte az ellenanyagomat” – írja Merkely.

Egyre rosszabbak a számok

Mint megírtuk, a mai napon 9444 új fertőzöttet jelentettek, ezzel így a járvány kezdete óta összesen 507 627 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A betegségben pedig elhunyt 163 többségében idős, krónikus beteg.

Nő a gyógyultak száma

Nőtt a gyógyultak száma is, ők már 349 530-an vannak, azonban az aktív fertőzöttek száma is már 141 307 főre emelkedett. Az oltás nagyon fontos, mert egyedül ezzel lehet legyőzni a járványt, itthon eddig 1 293 414 főt oltottak be. 377 343-an pedig már a második oltásukat is megkapták.

Kellenek az oltások

Merkely Béla már korábban is többször elmondta, hogy a járvány gyors terjedését az oltásokkal foghatjuk meg. Korábban elmondta, hogy Semmelweis Egyetem munkatársai eddig 70 ezer oltást adtak be a pácienseknek. A sok oltástól azt reméli Merkely, hogy javulni fognak a koronavírusszámok, és kevesebb beteget kell majd ápolni a kórházakban.

Vannak, akik visszautasítják

Merkely arról is beszélt már többször, hogy azzal, ha valaki elutasítja a vakcinát, tulajdonképpen a fertőzést segíti. A kardiológus úgy becsülte, hogy körülbelül minden második ember visszautasítja a felajánlott vakcinát.

Nem szabad válogatni

Merkely Béla szerint a szív- és érrendszeri betegek különösen ki vannak téve a fertőzésveszélynek, ezért nekik kifejezetten azt javasolja, hogy ne válogassanak a vakcinák közül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk Merkely teljes bejegyzését

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: Facebook