Egy kétéves kislány ujjait bekapta az elektromos húsdaráló, a Heim Pál gyermekkórház orvosai mentették meg.

Durva poszt

Sokkoló képpel számolt be a Heim Pál Gyermekkórház egy speciális műtétjéről. Egy kétéves kislány ujjait bekapta az elektromos húsdaráló. A kórház kézsebészei, Weber Gabriella és Füle István a csont-, ideg- és ínsérüléseket vértelenségben megműtötték. Jó hír, hogy a szövetek keringése rendeződött, és a sérült kéz teljes funkcióval működhet a rehabilitáció után. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönetet mondanak

Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos minden egyes csoda után, különleges, országosan is egyedi műtétek és intenzív életmentő ellátások alkalmával külön köszönetet mond orvosoknak és az ápolóknak a felelősségteljes munkájukért, a gyermekek legmagasabb szintű gyógyításáért.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Legnagyobb gyerekkórház

Évente közel 2 millió beavatkozást végeznek, e teljesítmény miatt a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet ma Európa egyik legnagyobb önálló gyermekkórháza – írta a Telex.

Fontos bázis

A csecsemő- és gyermekgyógyászati ellátás biztos bázisa vagyunk, országos gyermeksürgősségi és gyermekbaleseti központként folyamatos rendelkezésre állással a gyermekgyógyászat minden területén a legmagasabb szintű szakmai felkészültséggel gyógyítunk meg évente közel 35 ezer fekvőbeteget és félmillió ambulánsan kezelt gyermeket, fiatalt.

Esély a teljes életre

„Öröm és büszkeség van bennünk! Köszönjük sebészeinknek, hogy minden nap esélyt adnak valakinek egy teljes élethez, ahogyan most ennek a kis gyermeknek is megadták.” – írták a posztban.

Közös munka

„Gratulálok Mindenkinek! Az orvosoknak, ápolóknak és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. szentesi csapatának” – írta egy hozzászóló.

A kórház posztja az esetről:

Ennyi vizsgálatot végeznek

A gyermekgyógyászati szubspecialitások közül minden szakma megtalálható. Összesen 558 ágyon, 7 telephelyen, 27 fekvőbeteg osztályon, 82 ambulancián 32 500 fekvőbeteg és 450 000 ambuláns ellátás és 2 millió beavatkozás történik évente, melyből 697 000 laboratóriumi vizsgálat és 128 000 képalkotó vizsgálat (rtg, UH,CT,MR).

Gyereksürgősségi

Az Üllői úti központi telephelyen találhatók főként az akut ellátási és/vagy nagy diagnosztikai és therápiás igényű osztályok – összesen 15 aktív fekvőbeteg ellátó osztály és 4 rehabilitációs osztály. Ez a telephely a Középmagyarországi Régió és sok szempontból az ország gyermeksürgősségi és baleseti központja.

Folyamatos ügyelet

Folyamatos ügyeletet biztosít a gyermeksürgősségi ellátásban, a gyermekbaleseti ellátásban, külön az 1 év alatti súlyos sérültek ellátásában, itt található a gyermek toxikológiai központ és a sav-és lúgmart gyermekek nonstop ügyelete, a légúti idegentest ügyelet, a budapesti fülfájós központi ügyelet, az altatásos gyermek CT ügyelet, a 16 év alatti stroke ügyeleti központ is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Heim Pál Kórház