Egy Facebookon közzétett videóban köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját a koronavírus elleni védekezésért vasárnap, a védőnők napján. A videóban Nyitrai Zsolt és Kásler Miklós hívta fel a figyelmet, hogy milyen fontos munkát végeznek a védőnők Magyarországon.

Megköszönték a védőnők munkáját

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy mintegy ötezer védőnő teljesít szolgálatot Magyarországon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A járvány idején is keményen dolgoztak

„Köszönettel tartozunk nekik, különösen most, hiszen a koronavírus-járvány idején ott dolgoztak az oltópontokon, és ők szervezték a 16–18 éves korosztály oltását is” – fogalmazott.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Tradíció védőnőnek lenni

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy a védőnők szerepe és tevékenysége szép magyar tradíció, „a segítőkészség, együttérzés és a szakmai felkészültség magas színvonala kiemeli az egészségügy dolgozóinak ezen rétegét”.

Segít nekik a kormány

“Ahogy önök megtettek mindent a magyar gyermekekért és családokért, a magyar kormány is megtesz önökért mindent” – mondta Kásler Miklós.

Hungarikum ez a hivatás

A videóban Lőrinczi Orsolya területi védőnő azt mondta, hogy a védőnői foglalkozás 106 éves múltra tekint vissza, és hungarikumként megbecsült hivatás.

Bekerült a szakma az egészségügyi bértáblába

Lőrinczi Orsolya kifejtette, hogy a szakma az egészségügyi bértáblába is bekerült, így négylépcsős bérrendezési folyamat indult el. A kormány 2022-ig négy lépcsőben emeli a bérüket.

Ez is érdekelhet

Egész családnak segítenek

“A családokat segítjük, nemcsak a kismamákat, a várandósokat, a kisbabákat, hanem az egész családot szeretnénk gondozni és segíteni” – magyarázta Lőrinczi Orsolya. A védőnő ehhez még hozzátette, hogy ez a szakma csak elhivatottsággal végezhető. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a videó

Kiemelt kép: Részlet a videóból