A homlokzat hőszigetelése mellett sokan elfeledkeznek arról, hogy más falfelületekről is gondoskodni kell, hiszen hőveszteség nemcsak a külső házfalak mentén van, hanem érintettek ebből a szempontból a belső válaszfalak és persze a plafon, illetve a tető is.

Ha teljes körű hőszigetelést szeretnénk az otthonunkban, akkor a tetőtér szigetelését, valamint a szomszéd felé történő szigetelést is szükséges a megfelelő módon kivitelezni.

Miért fontos a tetőtér és a válaszfalak szigetelése? 

Akár új épület készül, akár egy régebbi ingatlan felújítása zajlik, ha valóban hatásos és komplett hőszigetelést szeretnénk megvalósítani, akkor a homlokzat szigetelése helyett a teljes épület energetikai kivitelezésében gondolkozzunk! 

Ez pedig azt jelenti, hogy nem feledkezünk meg a tetőtérről sem, ahol akár 25-30%-os hőveszteség is jelentkezhet, ha nem burkoljuk megfelelően. Továbbá nem maradhat ki a válaszfalak szigetelése sem, azonban az utóbbinál a hangszigetelés funkciója kerül előtérbe a hőszigeteléssel szemben.

Milyen anyagokat használhatunk a tetőtér szigeteléséhez? 

A hőszigetelésre alkalmas anyagokat tekintve viszonylag széles választékból válogathatunk, ezek közül azonban nem használhatjuk mindegyiket mindenhova. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy melyik anyag milyen felületeken működik úgy, hogy az igazán megfeleljen az elvárásoknak, és kizárólag pozitív változást hozzon az életünkbe.

Jó példa erre a hungarocell, amely jelenleg az egyik legnépszerűbb hőszigetelő anyagnak számít, azonban ez sem nedves környezetbe, sem olyan helyszínre nem ideális választás, ahol hangszigetelésre is szükségünk van.

A hőszigetelésre alkalmazott anyagok közül a kőzetgyapot és az üveggyapot lesznek azok, amelyek megfelelnek a tetőtér, valamint a belső válaszfalak szigetelésére is. A Hozo hőszigetelés webáruház minőségi szigetelői tökéletesek lesznek számunkra.

A tetőtér szigetelésekor szó lehet arról, hogy a szarufák közé, illetve alá helyezzük el a szigetelőanyagot. Ennek az az előnye, hogy így nem mondunk le arról az opcióról, hogy a tetőteret más funkciókra is felhasználjuk, mint például a tárolás, sőt, esetleg később be is építsük azt. 

Amennyiben ezek a szempontok nem fontosak, akkor érdemes elgondolkodni az egyszerűbb módszer kiválasztásán is, s egyszerűen a padlásfödémet szigetelni. Teljesen más a helyzet, ha új épületről beszélünk, vagy a teljes tetőt felújítjuk, mert ilyenkor a szigetelőanyagot a szarufák felett is elhelyezhetjük, és így kiiktatjuk az esetleges hőhidakat, amelyek az alulról történő szigetelés esetén jelentkezhetnek.

Hogyan érdemes szigetelni a belső válaszfalakat? 

A belső válaszfalak esetében kisebb mértékben merül fel a hőveszteség miatti szigetelés, sokkal inkább az áthallás megszüntetése, illetve az erre irányuló szándék a jellemző. Emiatt azonban fontosabb az, hogy a megfelelő anyagokat használjuk, hiszen ha nem így teszünk, akkor akár még ronthatunk is a meglévő helyzeten.

Válasszon megfelelő, minőségi anyagokat, és élvezze a pozitívumokat!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!