Itt a jó idő, miért is ne töltenénk azt a szabadban, családunkkal. Összegyűjtöttük az agglomeráció szerintünk 10 legjobb játszóterét, hogy a kicsik és nagyok biztosan jól érezzék magukat.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

1. Érdligeti Park

Az érdligeti park mindennel rendelkezik, ami egy igazi családi naphoz kell. A nagyobbakat és sportolni vágyókat focipálya és két kosárlabda pálya várja. A sportterület elkerített, így nem kell attól félni, hogy folyton a labda után kellene futni, a gyerekek nyugodtan belefeledkezhetnek a játékba. Ezen kívül a kicsiknek egy árnyékos helyen kialakított játszótér nyújt szórakozást, homokozóval, hintával, mászókával felszerelve. Pihenésképp sétálhatunk a tó körül, ahol a gyerekek kacsákat és különböző halakat láthatnak. A tó melletti füves terület pedig tökéletes piknikekre, de akár a közeli fagyizókat is meglátogathatjuk. Az érdligeti tó könnyen megközelíthető és parkolásra is van lehetőség mellette.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

2. Érdi kalózhajó

Az érdi kalózhajó egy olyan játszótér, ami tematikus kikapcsolódást és szórakozást nyújt a gyerekeknek. A nagyobbaknak kosárlabda pálya is található a játszótér területén, de a fő látványosság mégis a kalózhajó. És melyik gyerek ne szeretne kalózosat játszani?

A tér közepén lévő kalózhajó egyben csúszda, hinta és mászóka is, puha térburkolattal körbevéve, így a gyermekeink biztonsága miatt sem kell aggódnunk. Ezen kívül a játszótér elkerített, így a kicsik nem tudnak akkor sem túl messzire csatangolni, ha a szülők egy pillanatra leveszik róluk a szemüket. A tér mellett közvetlenül van lehetőség parkolásra és nem kell sokat baktatnunk az autóhoz, hogy ha a gyerekeink kifárasztották magukat a nagy móka közben.

3. Dunaharaszti Paradicsomsziget

A dunaharaszti Paradicsomsziget nem csak egy játszótér, mégis minden megtalálható itt, ami kell a családi kikapcsolódáshoz. A szigeten található egy gyönyörű sétány amely körbevezet minket a lápi ligeterdőn át a Duna-parton. Rengeteg árnyékos helyen lévő pad ad lehetőséget megpihenni, miközben a gyerekek elfoglalják magukat. Ez egy jól felszerelt játszótér hintával, mászókával és libikókával ahol a gyerekek jól érezhetik magukat. Nagyobbaknak a nagy füves focipálya illetve szabadtéri konditerem nyújt sportolási lehetőséget. Amennyiben nyugodtabb családi napot szeretnénk, csónakázásra és horgászásra is van lehetőség itt.

4. Budakalász, Omszki-tó

Budakalászon az Omszki-tavat olyan családoknak ajánljuk, akik nem csak egy egyszerű játszóteret keresnek, hanem a természet közelében is szeretnének lenni. A tó környékét 2017-ben újították fel, így szinte minden korszerű és modern. A tó rendelkezik gyerek-stranddal, ezen kívül mindenféle vízi sportolási és kikapcsolódási lehetőség elérhető itt. A város gyakran rendez szabadtéri programokat a tónál, amelyek garantálják, hogy mindig tele legyen élettel és vidámsággal az Omszki-tó.

5. Dunakeszi tóvárosi játszótér

A Dunakeszi tóvárosi játszótér egy mesterséges tóval rendelkezik, azonban ez mit sem vesz el a hely természetközeliségéből. A kicsik kacsákat is láthatnak, azonban nem kell aggódnunk, hiszen a játszótér el van kerítve a tótól, így nem áll fenn a veszélye, hogy a kisgyerekek véletlenül beleesnének a vízbe. A tervezők külön hangsúlyt fektettek a biztonságos játékokra, még a túlságosan erős napsütéstől is védve vannak a kicsik. A szülők így nyugodtan pihenhetnek a padokon, akár a tó szépségébe belemerülve míg a kicsik biztonságosan és önfeledten játszhatnak.

6. Gödöllői Rönk Vár

A gödöllői Rönk Vár hűen tükrözi környezetét, hiszen a Gödöllői Királyi Kastély környezetében helyezkedik el. Játszótér neve tökéletesen megfelel a valóságnak, a tér közepén egy rönkökből épült vár található, amely mászóka és csúszda is egyben. Körülötte modern játékok találhatóak, a szülők pedig árnyékos padokról figyelhetik a kicsiket. Labdázásra is van lehetőség,  valamint elkerített sportpálya, illetve kosárpálya található a játszótér területén. A tervezők tényleg mindenre odafigyeltek, mivel még a homokozó is árnyékban van – így ez a hely tökéletes nyáron is, nem kell tartanunk a tűző naptól.

7. Fót, Sípos Pál téri játszótér

A Sípos Pál téri játszótér Fóton hatalmas nyílt területet biztosít a családoknak. Szabadtéri konditerem és füves focipálya is található itt, tehát remek sportolási lehetőségek várják az erre járókat. A játszótéren fedett, illetve fák által árnyékolt ülőhelyek találhatóak. A hely különlegessége azonban a nyitottsága és mérete, így elsősorban, mint tökéletes családi piknikhely tudjuk ajánlani. 

8. Százhalombatta, Csónakázó tó

A százhalombattai Csónakázó tavat a természet és a vizek szerelmeseinek ajánljuk. Közel van a Duna, így nagyokat sétálhatunk a Duna-parton is a családdal, de nem kell messzire mennünk, hiszen a tavon is van lehetőség erre. Sőt, télen még korcsolyázni is lehet. Emellett a tó a Városi Szabadidő Központ mellett található, amely további sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket nyújt a családoknak.

9. Pilisvörösvár, Lahmkruam Emlekpark, Játszótér

A Lahmkruam Emlékpark Pilisvörösváron példaértékű arra, hogyan is lehet egy hely egyszerre park és játszótér. Gyönyörű környezetben található, szinte egy erdőben érzi magát az ember erre sétálva, az élmény felér egy kirándulással. Ennek ellenére mégis városban van, így közelben találhatunk cukrászdát, éttermet, amennyiben egy kis nassolásra vagy pedig egy családi ebédre vágyunk. A park elkerített, azonban több, kisebb részlegben találhatóak a játékok, így ne egy hatalmas játszótérre számítsunk.

10. Budaörsi Szabadidőpark

A Budaörsi szabadidőpark szintén azért került fel a listánkra, mivel hatalmas területet biztosít a családoknak, azonban mégis rengeteg fa található itt, amelyek árnyékot adnak. Elkerített területen helyezkedik el, így a gyerekek sosem tudnak túl messze csatangolni. A modern játékokkal és rengeteg ülőhellyel rendelkező játszótéren továbbá kosárpályát is találhatunk, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk.