Érdemes sietni, hiszen az akció csak addig tart, amíg van készleten tejből. Nem kérnek bonyolult dolgot a zsaruk.

Felhívást tettek közzé

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 30. születésnapját tartják az idén. Ehhez kapcsolódóan szerveztek programot. Ennek keretein belül osztanak szét ezer doboz 1,5 százalékos UHT tejet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érdemes sietni

Az akció november 25-én péntek reggel 8-tól déli 12 óráig tart. Persze ha gyorsan elkapkodják az emberek a tejeket, akkor lehet, hogy aki későn megy, annak már nem fog jutni. Amíg viszont a készlet tart, addig mindenki kap egy dobozzal, ennek feltétele pedig az, hogy kipróbálják a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központhoz erre az alkalomra kitelepítendő szimulátorokat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezek is érdekelhetnek!

Megtapasztalható, milyen egy karambolt átélni

Az egyik szimulátorral azt lehet átélni, milyen, amikor hirtelen megállni kényszerül egy autó. Ez történik, ha például valaki karambolozik. Biztonsági okokból egészen alacsony sebességgel történik a szimuláció.

3D szimulátor is lesz

A 3D szimulátor segítségével az érdeklődők átélhetik, amikor felborul egy kocsi. Persze ez csak egy illúzió, így sérülésektől senkinek sem kell tartania. Ettől függetlenül maga az élmény még meglehetősen realisztikus az ígéretek szerint.

Az idősebbekre is gondolnak

Azok, akik megéltek már egy bizonyos kort, akkor is kaphatnak az ingyen tejből, ha nem próbálják ki a szimulátorokat. Nekik mindössze egy néhány kérdésből álló tesztlapot kell kitölteniük. Akik ezt megteszik, kapnak egy balesetmegelőzési üzenetekkel díszített tejet.

Már most több a baleset idén, mint tavaly

Több személyi sérüléses baleset történt idehaza idén, mint az év azonos időszakában tavaly. A január 1-je és az október 31-e közötti adatok állnak jelenleg rendelkezésre. Ez alapján eddig 12 361 balesetet regisztráltak 2022-ben, míg 2021-ben ezekben a hónapokban 11 954 volt ez a számadat.

Sok a halálos baleset

Idén október 31-éig 371 halálos közúti balesetet tartanak számon. Ez még mindig nagyon magas szám, ugyanakkor jó hír, hogy alacsonyabb, mint a tavalyi. 2021 első tíz hónapjában 391 emberi életet követelő közúti baleset történt.

A gyorshajtás miatt van a legtöbb baleset

A Magyar Autóklub honlapján megtalálhatók azok a statisztikák is, amelyek a baleseti okokat jegyzik. A gyorshajtás idén 3520 baleset előidézője volt, míg az elsőbbség meg nem adására 3112 incidens vezethető vissza. A gyalogosok hibájából 529 baleset következett be.

Sok balesetet okoznak a kerékpárosok

Nem meglepő, hogy a személygépkocsik okozzák a legtöbb személyi sérüléses balesetet, hiszen ezekből van a legtöbb az utakon. Rengeteg azonban a kerékpárosok által okozott incidens. Az autósok számlájára 8298 baleset írható, míg a kerékpárosokéra 1188. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív