Rosszban volt a szomszédaival, ezért robbanthatott fel egy gázpalackot egy férfi a Tolna vármegyei Dombóváron. A lakás tulajdonosa kirepült az ablakon, mentőhelikopter vitte kórházba. Nem sokon múlt, hogy megismétlődjön a szeptemberi esztergomi tragédia.

Felrobbant a gázpalack

Tűz keletkezett egy társasházi lakásban, Dombóváron, a Zrínyi utcában. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A helyszínről származó információk szerint egy frissen rendelt gázpalack robbant fel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kirepült az ablakon

A férfi a robbanás következtében kirepült az ablakon. Súlyos sérüléseket szerzett, mentőhelikopterrel vitték a pécsi kórházba, jelenleg altatásban tartják.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nyomoz a rendőrség

A Tolna Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Dombóvári Rendőrkapitányság szándékos közveszély okozása bűntett miatt rendelt el nyomozást.

Rosszban volt a szomszédokkal

A megdöbbentő ügy kapcsán a Magyar Nemzet arról írt, hogy a dombóvári férfi rosszban volt szomszédaival, ezért robbanthatta fel a gázpalackot. Csak a szerencsének köszönhető, hogy mások nem sérültek meg.

Előbb fenyegetőzött, majd valóban robbantott

Ahogyan azt elsők között megírtuk, szörnyű robbantás történt Esztergomban. Egy rendőr elhunyt, és többen megsérültek. A város külterületének egyik utcájában egy családi háznál egy zavart elméjű férfi követte el a robbantást. A férfihoz a Terrorelhárítási Központ munkatársait riasztották. A túsztárgyaló igyekezett meggyőzni az agresszív férfit, hogy ne tegye meg azt,amire készül. Sajnos nem járt sikerrel, a robbantás következtében a TEK egyik munkatársa valamint az elkövető is meghalt.

Tizenegy sérültje volt a történteknek

Az eset kapcsán nyolc rendőr, valamint három tűzoltó is megsérült. Őket sürgősségi ellátásban részesítették, a többségük pedig hazamehetett lábadozni. Öt személynek további kórházi kezelésre van szüksége ahhoz, hogy teljes mértékig felépüljön.

Hősi halottá nyilvánították az elhunyt rendőrt

A belügyminiszter, Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította, valamint soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a TEK néhai munkatársát, aki a zavart elméjű férfi által előidézett szándékos robbantás következtében halt meg. Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt rendőr hozzátartozói számára részvétét fejezte ki.

Fiatal, kétgyermekes családapa volt

A robbantás következtében elhunyt kommandós fiatal volt, két gyermekkel is rendelkezett. Temetéséről később fognak gondoskodni. A Belügyminisztérium biztosítani fogja a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció