Ismét vaddisznókat láttak Budapesten. Az állatok a főváros 2. kerületében sétálgattak, a Törökvész úton, és a fotók alapján egyértelmű, hogy nem zavartatták magukat az emberek környezetében sem.

Vaddisznók a 2. kerületben

Ismét vaddisznókat láttak Budapesten. Az állatok a főváros 2. kerületében sétálgattak, a Törökvész úton. A nem várt vendégeket a Kék Kutya Vendégháznak sikerült lefényképeznie, cikkünk végén megmutatjuk a fotókat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magabiztosan sétáltak a járdán

A felvételeken jól látszik, hogy három disznóról van szó, akik magabiztosan és céltudatosan sétáltak a járdán, az emberekkel mit sem törődve.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meglepetés-vendég a sportközpontban

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a múlt héten, hogy a múlt héten, csütörtök este hat és fél nyolc óra között megjelent egy – vélhetően a hegyoldalból érkező – vaddisznó a 2. kerületi Panoráma Sportközpontban.

Be akarták fogni az állatot

Azonnal kihívták az illetékes hatóságot. Az állatbefogók rohamkocsival érkeztek, és az egyébként nyugodtan mászkáló állatot beterelték a sporttelep egyik eldugott sarkába, hogy elfogják. Közben fél nyolc és nyolc között a helyszínről elküldték a sportolókat.

Nem sikerült

A sportközpont illetékesei elmondták, hogy békés körülmények között szerették volna az állatot az általa megszokott környezetébe elszállítani, de befogni végül nem sikerült. De a történet jól ért véget. A vaddisznó, ahonnan jött, arra felé távozott is.

A vaddisznók feltűnése nem ritka Budapesten

Főleg a budai hegyekhez közeli területeken esett meg az elmúlt időszakban nem egy ilyen eset. Ahogy a BudaPestkornyeke.hu is megírta, kerti medencébe esett egy vaddisznó, és saját erejéből nem tudott kimászni onnan március 25-én Budakeszin. A bajba jutott állatnak a helyi önkéntes tűzoltók segítettek.

Az M0-son is feltűnt egy példány

Egy autós menetrögzítő kamerája felvette, ahogyan egy vaddisznó az M0-s autópálya belső sávja felől halad a külső sáv irányába. A sofőrnek a másodperc tört része alatt kellett kikerülő manővert végrehajtania.

A leghíresebb vaddisznó ő volt

Januárban lőtték ki azt a vaddisznót, aki egészen a Margitszigetig jutott. Az állat aztán átúszott a Pest felőli oldalra, ahol végül is egy vadász kilőtte, a Duna pedig örökre eltemette.

Van pár jó tanács, amit jobb, ha betartunk

A szakemberek azt kérik, fokozott óvatossággal járjunk el, ha esetleg szembe találjuk magunkat egy vadállattal: „Ha vaddisznót, őzet, vagy vadállatot láttok, kerüljétek el őket! A kerítést időről időre ellenőrizzétek! Ne hagyjatok kint ételt, ne hagyjátok a kukákat nyitva, célszerű a szemétszállítás reggelén kirakni az utcára.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vaddisznó-séta a 2. kerületben

Fotó: Kék Kutya Vendégház/Facebook

Nem izgultak a vadmalacok

Fotó: Kék Kutya Vendégház/Facebook

Kiemelt fotó: MTI