Kerti medencébe esett egy vaddisznó, és saját erejéből nem tudott kimászni onnan szombat reggel Budakeszin. A bajba jutott állatnak a helyi önkéntes tűzoltók próbáltak segíteni. Az elmúlt hónappokban többször is bekerültek a hírekbe a vaddisznók, és általában nem lett jó vége annak, ha lakott területre merészkedtek.  

Medencébe esett az állat

Szombat kora reggel a Kalmár utca egyik házából kértek segítséget, mert egy vaddisznó medencébe esett és önerejéből nem tudott kimászni onnan. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Létrákkal segítettek

A második kerületi hivatásos tűzoltókkal közösen, létrákkal sikerült az állatot kisegíteni szorult helyzetéből, és ezt követően az ismert csapásain keresztül el is hagyta a helyszínt. A mentésről készült képeket cikkünk végén mutatjuk meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kioltotta az életét

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy egy vadász három lövéssel oltotta ki egy vaddisznó  életét január elején. Egy időre le kellett miatta zárni a Margitszigetet is. Most kiderült: ugyanaz a vadász lőtte ki az állatot, akinek a tavalyi budai vaddisznókilövéséből rendőrségi ügy lett. Ezt L. Pál megerősítette, lapérdeklődésre válaszolva elmondta, hogy valóban őt hívták intézkedni.

Vaddisznók jelentek meg a kórház udvarán

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a Telex egyik olvasója készített felvételt arról, hogy a pocsék állapotban lévő kórház udvarára beköltöztek a vaddisznók, négy nagy állat és legalább 18 kicsi. A konda éjjel 10 és 11 óra között bóklászott a Jánosban.

Agyonlőtték a malacokat

Az állatok láthatóan jól érezték magukat. Az illetékesek nem vacakoltak az állatok befogásával, vadászokat hívtak és mindenki szeme láttára megkezdődött a vérengzés. Egy kisfiú sokkot kapott, amikor látta, hogyan lövik le egymás után a 20 kismalacot és a szüleiket. A tetemekről pedig fotó is készült.

Nem volt más választás

vadász korábban a Telexnek azt nyilatkozta: „Ebben a döntési helyzetben nem lehetett volna mást csinálni. A jogszabályok egyébként is tiltják, hogy befogjuk, élve szállítsuk, valahova elvigyük és elengedjük a vaddisznókat”

Vaddisznók támadtak egy férfire

Szintén a BudaPestkörnyéke.hu írt arról a durva esetről, amely során egy férfi kiengedte a kutyáját az udvarra, és hat vaddisznóval találták szembe magukat. Az állatok rátámadtak a férfire. A gazdáját védő kutya életét vesztette, míg a férfi megsérült. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vaddisznómentés Budakeszin

Vaddisznómentés Budakeszin

Kiemelt kép: vaddisznómentés a medencéből. Fotók: Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület