Kitűnő éberség és remek reflexek kellettek ahhoz, hogy ne legyen baleset abból, hogy az állat az autópályára tévedt.

A vaddisznó nem sietett

Egy autós menetrögzítő kamerája felvette, ahogyan egy vaddisznó az M0-s autópálya belső sávja felől halad a külső sáv irányába. A sofőrnek a másodperc tört része alatt kellett kikerülő manővert végrehajtania. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sikerült elkerülni a balesetet

Nem sokon múlt, hogy a szabályosan haladó autós elüsse az állatot. Az utolsó pillanatban azonban a sofőr észlelte és a belső sávba húzódva kikerülte a négylábút. Szerencsére nem volt nagy a forgalom, így nem történt baleset.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az eset körülményei

A BpiAutósok YouTube csatornájára került fel a felvétel, amelyen a vaddisznó és a kikerülő manőver látható a sofőr szemszögéből. Az autót vezető férfi felesége elmondta, hogy férje szakadó esőben vezetett haza éjfél után az M0-son. Ekkor ment át a vaddisznó előtte.

A felesége büszke az autót vezető férjére

A férfi felesége elmondta a Budapesti Autósok Közössége számára, hogy rendkívül büszke a férjére. Úgy véli, hogy nem lettek volna képesek sokan arra, hogy elkerüljék a balesetet. Kiderült, hogy a cinkotai lehajtónál történt az eset.

Ezek is érdekelhetnek!

Erdős részen még autópályán sem kizárt az állatok felbukkanása

A helyiek azt állítják, hogy olykor őzek, rókák vagy éppen nyulak is felbukkannak a környéken. A cinkotai lehajtónál egy erdős rész van. Mint azt a videó mutatja, még az sem kizárt, hogy az erdei állatok feltévedjenek az autópályára, bár ez alapvetően ritka jelenség.

Jó megoldást választott a sofőr

A hirtelen fékezés a lehető legrosszabb, amit tehet egy sofőr, ha meglát egy állatot az úton. “a jól kivitelezett elkerülő manőver mellett döntött, az mindenképpen előnyös volt ebben a helyzetben, valamint az aránylag mérsékelt sebesség is hozzájárult az eset szerencsés kimeneteléhez” – írja a lap.

Az esetről készült videó

Nemrég a Margit-szigeten tűnt fel egy vaddisznó

Az év elején egy termetes méretű vaddisznó keltett riadalmat a Margit-szigeten. Az állat szabadon kószált, ami miatt a rendőrség le is zárta a szigetet. Értesítették az illetékes vadásztársaságot is.

Ki kellett lőni

Az állat elhagyta a szigetet. Este 19 órakor a Duna-parton egy vadász három lövéssel kilőtte. Az állat teteme a Duna Pest felőli oldalán merült el a vízben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vaddisznó az M0-s autópályán – Forrás: BpiAutósok