Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, egy vadász három lövéssel oltotta ki egy négylábú életét január elején. Egy időre le kellett miatta zárni a Margitszigetet is. Most kiderült: ugyanaz a vadász lőtte ki az állatot, akinek a tavalyi budai vaddisznókilövéséből rendőrségi ügy lett.

Vaddisznó keltett riadalmat Budapest szívében

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy vaddisznó bóklászott a Margitszigeten január elején. Volt, aki videót is készített az állatról. A rendőröknek 15 óra magasságában szóltak, majd lezárták a szigetet, a 26-os busz sem közlekedett ezen időszak alatt. Gyalogosan és autóval sem lehetett bemenni a területre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A felvétel

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ki kellett lőni

Az állatot végül egy vadász lőtte le. Három lövéssel oltotta ki az állat életét a Duna partján. A tetem végül a Pest felőli oldalon elmerült a vízben.

Korábban 20-nál is több állatot lőtt le a vadász

A 24.hu azt írja, hogy ugyanaz a vadász lőtte ki az állatot, aki tavaly a János kórház mellett lőtt le 20-nál is több vaddisznót. Ezt L. Pál megerősítette a lap kérdésére, elmondta, hogy valóban őt hívták intézkedni.

Vaddisznók jelentek meg a kórház udvarán

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a Telex egyik olvasója készített felvételt arról, hogy a pocsék állapotban lévő kórház udvarára beköltöztek a vaddisznók. Nem egyet kell elképzelni, hanem négy nagy állatot és legalább 18 kicsit. A konda éjjel 10 és 11 óra között bóklászott a Jánosban.

Vaddisznók a kórház udvarán

Agyonlőtték a malacokat

Az állatok láthatóan jól érezték magukat. Az illetékesek nem vacakoltak az állatok befogásával, vadászokat hívtak és mindenki szeme láttára megkezdődött a vérengzés. Egy kisfiú sokkot kapott, amikor látta, hogyan lövik le egymás után a 20 kismalacot és a szüleiket. A tetemekről pedig fotó is készült.

A fotó az elhullott állatokról:

Kilőtt vaddisznók a János kórháznál – Forrás: Facebook – Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.

Nem volt más választás

A vadász korábban a Telexnek azt nyilatkozta: „Ebben a döntési helyzetben nem lehetett volna mást csinálni. A jogszabályok egyébként is tiltják, hogy befogjuk, élve szállítsuk, valahova elvigyük és elengedjük a vaddisznókat”

Eljárás indult az ügyben

Büntetőeljárás keretében vizsgálja a budapesti Szent János kórháznál a kilőtt vaddisznók ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az ügyben a területileg illetékes 12. kerületi önkormányzat feljelentést tett. „A nyomozás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt” – itt tart az ügy, tudta meg a 24.hu.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció