Ezúttal egy 2. kerületi sportközpontot kellett kiüríteni csütörtök este. Az ijedségen kívül nagyobb baj szerencsére nem történt.

A hegyoldal felől támadt

Csütörtök este hat és fél nyolc óra között megjelent egy – vélhetően a hegyoldalból érkező – vaddisznó a II. kerületi Panoráma Sportközpontban. – írta a 444.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Be akarták fogni az állatot

Azonnal kihívták az illetékes hatóságot. Az állatbefogók rohamkocsival érkeztek, és az egyébként nyugodtan mászkáló állatot beterelték a sporttelep egyik eldugott sarkába, hogy elfogják. Közben fél nyolc és nyolc között a helyszínről elküldték a sportolókat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem sikerült

A sportközpont illetékesei elmondták, hogy békés körülmények között szerették volna az állatot az általa megszokott környezetébe elszállítani, de befogni végül nem sikerült. De a történet jól ért véget. A vaddisznó ahonnan jött, arra felé távozott is.

Videó is készült a nem mindennapi esetről

A vaddisznók feltűnése nem ritka Budapesten

Főleg a budai hegyekhez közeli területeken esett meg az elmúlt időszakban nem egy ilyen eset. Ahogy a budapestkornyeke.hu is megírta, Kerti medencébe esett egy vaddisznó, és saját erejéből nem tudott kimászni onnan március 25-én Budakeszin. A bajba jutott állatnak a helyi önkéntes tűzoltók próbáltak segíteni. Az elmúlt hónappokban többször is bekerültek a hírekbe a vaddisznók, és általában nem lett jó vége annak, ha lakott területre merészkedtek.

Az M0-son is feltűnt egy példány

Egy autós menetrögzítő kamerája felvette, ahogyan egy vaddisznó az M0-s autópálya belső sávja felől halad a külső sáv irányába. A sofőrnek a másodperc tört része alatt kellett kikerülő manővert végrehajtania.

A leghíresebb vaddisznó ő volt

Januárban lőtték ki azt a vaddisznót, aki egészen a Margit-szigetig jutott. Az állat aztán átúszott a Pest felőli oldalra, ahol végül is egy vadász kilőtte, a Duna pedig örökre eltemette.

Halálos áldozata is volt a vaddisznó-inváziónak

A két felnőtt vaddisznó megtámadta egy férfit. A kutyája próbálta védeni őt, de sajnos a vaddisznók győztek. Az állat öt perc múlva már nem élt. A gazda is szenvedett el sérülést.

Ha kint etetjük az állatokat, előfordulhat a váratlan vendég

Hozzátették, hogy olyan területeken, ahol a környéket emberek és állatok is lakják, és közös területen osztoznak, nem ritka, hogy vadállatok is megjelennek, akik sokszor akár veszélyesek is lehetnek. Főleg akkor számíthatunk rájuk, hogyha kint etetjük állatainkat vagy éppen egy teli szemetes várja őket a hideg, ínségesebb hónapokban.

Van pár jó tanács, amit jobb ha betartunk

A szakemberek azt kérik, fokozott óvatossággal járjunk el, ha esetleg szembe találjuk magunkat egy vadállattal: „Ha vaddisznót, őzet, vagy vadállatot láttok, kerüljétek el őket! A kerítést időről időre ellenőrizzétek! Ne hagyjatok kint ételt, ne hagyjátok a kukákat nyitva, célszerű a szemétszállítás reggelén kirakni az utcára”

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI