Ismét egyre többen költöznek ki Budapestről, így az agglomerációban szinte mindenütt nő, a fővárosban pedig csökken a népesség – közölte az Otthon Centrum.

Az ingatlanközvetítő cég összesítése szerint a Budapest körüli 80 településből 78-ba többen költöznek, mint ahányan eljönnek. A népesség csak Gödöllőn és Százhalombattán csökkent. A legtöbb beköltözőt Érd, Szigetszentmiklós és Gyömrő fogadja, míg lakosságarányosan Délegyháza, Pócsmegyer és Nagytarcsa a legnépszerűbb. Korábban ebben a cikkünkben 10 pontban összegyűjtöttük, miért jó Szigetszentmiklóson lakni.

EZ IS ÉRDEKES: Kistarcsa és Nagytarcsa fordított világa: A kicsi nagyobb, a nagy pedig kisebb

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Budapesten lakosságarányosan a 11. kerületben a legnagyobb a beköltözők aránya, a legtöbben szintén a 11. és a 13. kerületet választják. A népesség ennek ellenére ezekben a városrészekben is apad, és a vidékről érkezők egy része sem Budapestet választja – derül ki a közleményből.

Az Otthon Centrum az ingatlanárakkal indokolja a kiköltözési hullám újbóli erősödését. A drágább budapesti kerületekben 800 ezer forint a téglaépítésű lakások átlagos ára négyzetméterenként, a legnépszerűbb agglomerációs településeken pedig 600 ezer forint.

HASZNOS INFÓ: Túl hangos volt szomszéd kakasa a városból kiköltözőknek, beperelték a gazdát

A cég vezető elemzője hangsúlyozta, hogy a sok beköltözőt fogadó településeken jelentősen nőnek az ingatlanárak. Soóki-Tóth Gábor hozzátette ugyanakkor, hogy a fizetőképes kereslet szűkös, ezért nem a legnépszerűbb települések a legdrágábbak – olvasható a közleményben.

MTI/BPK, Kiemelt kép: illusztráció