Az elmúlt évek inflációs tendenciái miatt a Magyar Posta is árat emel.  Bár belföldi viszonylatban még mindig a Magyar Posta az egyik legolcsóbb levél- és csomagküldő szolgáltató, az ő áraik is évről évre nőnek. A hivatalos postai díjszabás 2024 adatokat a Magyar Posta tette közzé a honlapján.

Drágul a levelezés

2024-ben a belföldi elsőbbségi levél díja 30 Ft-tal, 300 Ft-ról 330 Ft-ra, a belföldi nem elsőbbségi levél díja pedig 20 Ft-tal, 210 Ft-ról 230 Ft-ra változik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt szolgáltatások

A 2024 postai díjszabás tekintetében a többletszolgáltatások tarifái esetében a papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 60 Ft-tal, a tértivevény többletszolgáltatás díja pedig 45 Ft-tal változik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elektronikus adatok

Az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények továbbra is kedvezményesek: míg az előbbi tarifája 55 Ft-tal, utóbbi díja 40 Ft-tal módosul 2024 évében.

Postai díjszabás 2024 PDF – Magyar Posta

A következő postai díjszabás PDF elárulja, pontosan mennyibe kerülnek a Magyar Posta szolgáltatásai, ha levelet vagy nagyobb csomagot szeretnénk küldeni belföldre vagy külföldre! Postai díjszabás 2024 – Magyar Posta

Sok postát bezártak ideiglenesen

Ahogy írtunk róla, az állami társaság 2022 október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus drágulása miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Ebből januárban önkormányzati segítséggel 45 újra kinyitott.

Sokakat rúgtak ki

Ennél is drasztikusabb lépés, hogy februárban bejelentették: 1200 munkavállalót bocsátanak el. A maradók sem örülhetnek igazán, hiszen a szakszervezeti bérmegállapodás értelmében mindössze átlagosan 10 százalékos emelést kaptak a dolgozók, miközben az infláció akkor már hónapok óta 25 százalék felett volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Olcsó működés

Majd Nagy Márton tavaly április elején beszélt arról, hogy a Magyar Postát rendbe kell tenni, jobban oda kell figyelni, a maximumot ki kell hozni és a magyar állam számára a legolcsóbb működést kell biztosítani.

Az önkormányzat támogatásával nyitnak újra

Végül több postát bezártak, újranyitásukat az önkormányzatokra bízták. Így lett újra egy-egy településrésznek postája Vácon, a 2. kerületben, Gödön és nemrég Budakeszin is bejelentették, hogy önkormányzat támogatja azt a helyi vállalkozót, aki üzemeltetni szeretni az egyik korábban bezárt postát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció