A Puskás Aréna kommunikációs stábja közzétett néhány ajánlást a szombati Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatosan. A legfontosabb tudnivalókat azért is osztották meg, hogy a stadionba érkező hatvanezer fős embertömeg jól érezze magát a meccs ideje alatt.

Így zajlik a beléptetés

A legfontosabb szabály: csak érvényes jeggyel és védettséget igazoló szalaggal lehet bejutni a meccsre – utóbbit előre fel kell venni a három kijelölt budapesti átvételi ponton. A bejutás az ajánlott érkezési idősávban történhet meg a leggyorsabban, és célszerű a jegyen szereplő kapucsoporton bejutni az Arénába, mert az adott szektorhoz így lehet a leggyorsabban eljutni – írja az Index.

Nem minden szint körüljárható

Az 1XX-as szektorok az alsó, a 2XX-as szektorok a második, míg a 3XX-as szektorok a harmadik lelátószinten vannak. Az alsó és a harmadik lelátószint teljesen körüljárható, ám a középső lelátószintet csak félig lehet körbejárni, és lifttel is csak az alsó lelátószintig lehet eljutni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Speciális jegyek a mozgáskorlátozottaknak

A mozgáskorlátozott szurkolók részére speciális jegyeket tettek lehetővé, melyeket előzetes jelzés esetén kaphattak meg. A helyszínen már nincs mód a változtatásra.

Nem lehet készpénzzel fizetni a sörökért

A Puskás Arénában a sört úgynevezett repoharakba csapolják, a vendégek pedig – ha visszaváltják a poharat – tokent kapnak cserébe. Készpénzre nem váltható a token, mivel a stadionban készpénzmentes fizetési rendszer működik, és Hellopay feltöltőkártyával vagy bankkártyával lehet fizetni. Hellopay feltöltőpontok csak az első szinten találhatóak.

Gyerekeknek is ajánlatos a szalag

A Puskás Aréna stábja azt javasolta, hogy a 14 éven aluli gyerekek is tegyenek fel karszalagot, és írják rá a szülők elérhetőségét, mert ezzel a szervezők könnyebben és hatékonyabban tudnak majd segíteni.

Itt kapható karszalag

Nem kötelező, csak ajánlatos, de a Dózsa György úti és a Stefánia úti külső infóponton lehet átvenni a karszalagokat.

Figyelni kell a járványügyi szabályokra

A meccs alatt végig ajánlott a maszkviselés és a kézfertőtlenítők használata. Ajánlott a másfél méteres távolságtartás is, bár ennyi néző esetén ezt az ajánlást nehezen lehet megfogadni.

Kapcsolódó

Tilos a dohányzás

A Puskás Aréna egész területén tilos a dohányzás. Kijelölt helyek a pilonok és töltőlépcsők között találhatók a forgókapuknál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Facebook/Puskás Aréna