Aligha létezik jobb elfoglaltság egy gyerek számára, mint a játék. Bizonyára megvannak a kedvencek, de folyamatosan keresi is az új meséket, történeteket, és szinte együtt él a karakterekkel. Minél többet játszunk a kicsivel, annál több teret adunk fejlődésének is. Mindezt úgy, hogy közben tartalmas, minőségi időt töltünk el vele!

A legnépszerűbb hazai mesék, karakterek és játékok

Valószínűleg mindenkinek megvoltak gyerekkorában a kedvenc mesebeli szereplői. Micimackó és társai mellett azonban számos legendás, méghozzá magyar történet és karakter is magával ragadott minket – vagy teszi azt éppen ma saját gyerekünkkel.

Az internet világában szerencsére ma már könnyen és gyorsan, széles körben hozzáférhetünk szinte bármelyik meséhez. A Meseweb kínálatában mesei játékok sokasága megtalálható. Az oldalon továbbá a legismertebb magyar gyártású és tervezésű karakterekkel ellátott történetek, könyvek és dekorációk is beszerezhetők.

Melyek ezek? Bogyó és Babóca, a Kuflik, az Eozingyár világa vagy éppen Boribon. Nemcsak külső szemlélőként tekinthetünk rájuk, hanem akár be is léphetünk mindennapjaikba, például egy társasjátékban, ami az egyik legjobb módja a gyerekek fejlődésének.

Milyen játékokat vegyünk a gyereknek?

A titok abban rejlik, hogy nem kell túlgondolni. A gyártók ráadásul segítenek is megadni az ajánlott korhatárt, így pontosan tudhatjuk, melyik játék hány éves kortól javasolt és hasznos. A társasjátékok között beszerezhetjük akár a “Rumini hajónaplót”, “A szétszakadt térképet” vagy “A küldetést” is. Próbáljuk meg a hivatalos játékszabályok szerint lebonyolítani, de ha nem megy, akár teljesen új elképzeléseket és játékmenetet is megvalósíthatunk!

A játéknak persze számos egyéb formája is létezik. Egy puzzle például remekül fejleszti a gyerek logikai készségeit, erősíti a memóriát és az összpontosítás képességét is amellett, hogy egy ízig-vérig építő jellegű feladatról van szó.

De jól tudjuk, hogy akár egy plüss is remek társként szolgálhat egy-egy kitalált játékhoz. Hiszen olyan partnerről van szó, akiről gondoskodhat, kommunikál vele, ezáltal fejlődik az érzelmi intelligencia is. Boribon 26 cm-ben, szinte életnagyságban? Fogadjátok be, és segítsétek a beilleszkedésben!

A személyiségfejlődés záloga

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a személyiségfejlődés kulcsa a játékos tanulás. Kisebb korban még nincs is sok értelme magolni, vaskalaposan megpróbálni átadni száraz tudásanyagot a kicsinek. Sőt, elárulunk egy titkot: később sem sokkal. Csak felnőtt korban már egy kicsit elfelejtjük ezt.

Pedig ha élvezzük a folyamatot, érdekes az adott téma, sokkal könnyebben, szinte észrevétlenül fogjuk azt megtanulni. A gyereknek is úgy fejlődik a szókincse és a kreativitása, hogy mindent megfog, érdeklődik, játszani akar, bármi is akad a kezébe. Használjuk ki ezt a mérhetetlen nagy nyitottságot, és ne törjük le a szarvát!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: meseweb.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.