A jövő héttől a Deák Ferenc tér és a Kőbánya-Kispest megállók között fog járni a 3-as metró, közölte a BKK.

Új szakaszhoz ér a metró felújítása

Jó ideje zajlanak már az M3-as metró felújításával kapcsolatos munkálatok. Január 23-án hétfő délután megnyitnak két eddig lezárt megállót az utasok előtt. Ettől kezdve a Ferenciek terén és a Deák Ferenc téren is fel- és leszállhatnak majd az utasok a közösségi közlekedési eszközre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez egy fontos mérföldkő

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor hétfőtől Dél-Pest felől úgy lehet elérni majd a belvárost, az M1-es földalattit és az M2-es metrót, hogy nem is kell átszállni. Kőbánya-Kispesttől ugyanis a Deák térig lehet közlekedni a metróval. A Nagyvárad téren még zajlik az állomás felújítása, így ott még nem fognak megállni a szerelvények.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az átadás napjának forgatókönyve

Hétfőn tehát a kora délutáni órákban az utasforgalom is birtokba veheti a Ferenciek tér és a Deák Ferenc tér állomást. Miután a megnyitás megtörténik, aznap még 21:00-ig a Kálvin térig fognak közlekedni a pótlóbuszok. Keddtől az esti közlekedési rendnek megfelelően kőbánya-Kispestig lehet pótlóbusszal menni.

Ez várható a második negyedévben

A tervek szerint az M3-as metró felújítása be fog fejeződni 2023 második negyedévében. Egy darabig még a Deák Ferenc tér valamint a Göncz Árpád városközpont között pótlóbuszok fognak közlekedni.

Így változik a metrózók élete keddtől

Hétköznap napközben két szakaszon jár a metró: Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, valamint a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is az M3-as metrópótló busszal lehet utazni. A Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló busz közlekedik.

Ez lesz hétköznap esténként és a hétvégéken

Hétköznap esténként a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között fog járni a metró. Az M3-as pótlóbusszal tudnak az utasok eljutni Kőbánya-Kispest valamint a Göncz Árpád városközpont között.

A Nagyvárad téren továbbra is zajlani fog az állomás felújítása

A BKK honlapján található információk szerint a teret a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal lehet megközelíteni. A belváros valamint a Keleti pályaudvar irányából a 2M és a 24-es villamost javasolják, a Semmelweis Klinikák felől pedig vagy gyalog, vagy MOL Bubival tudnak eljutni az utasok.

Ezek is érdekelhetnek!

2017-ben kezdődtek a felújítások

Az M3-as metró vonalának felújítása, beleértve az állomásokat 2017 őszén kezdődött meg. Ez Magyarország legforgalmasabb vasútvonala, aminek az infrastruktúrája teljes mértékig megújul. Az állomásokat korszerűbbé teszik és akadálymentesek lesznek.

Ez várható március közepétől

A tervek szerint a tavasz első hónapjának derekától fogva a teljes vonalon járni fog az M3-as metró. Május közepétől vehetik majd igénybe az utasok a Nagyvárad tér és a Lehel tér állomásokat. A felújítás fázisairól az m3felujitas.hu rendszeresen beszámol. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az M3-as metró – Forrás: archív