Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt 150 új busz áll forgalomba Budapesten jövőre.  2023 májusától ugyanis 75 szóló és 75 csuklós, klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát jármű szolgálja az utasok kényelmét.

Megszólalt Karácsony Gergely

Az erre vonatkozó szerződést pénteken írták alá, amiről a BKK is beszámolt, ezt követően pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is szentelt egy egész posztot a témának a közösségi oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az elvonások dacára

Mint bejegyzésében írja az 1998 óta nem látott módon tomboló infláció, gazdasági-és energiaválság, valamint az elvonások dacára sem állnak le, és fejlesztik a budapesti közösségi közlekedést. A főpolgármester ígéretéhez híven pedig a lehető legkörnyezetbarátabb módon.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

150 új busz áll forgalomba Budapesten jövőre

Vadonatúj flotta

“Ennek jegyében jövőre egy igen jelentős, vadonatúj autóbusz flotta áll forgalomba a fővárosban. 75 szóló és 75 csuklós klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát jármű fogja szolgálni a budapestieket.” – olvasható a posztban.

Környezetvédelmi előírások

“Az új autóbuszok megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, emellett kialakításukkal biztosítják az idősebb utasok, illetve a mozgáskorlátozottak vagy a babakocsival közlekedők igényeit.”

Hosszú távú stratégia

“Jól illeszkednek tehát Budapest hosszú távú stratégiájába, amelynek központi gondolata a környezet- és klímavédelem, a fenntartható energiagazdálkodás, valamint az ökológiai lábnyom csökkentése. Válságok ide vagy oda, Budapest fejlesztése nem áll meg!” – zárta gondolatait Karácsony Gergely.

Itt a teljes bejegyzés:

Aláírtuk a szerződést: vadonatúj, környezetbarát buszok érkeznek jövőre Budapestre! ✅Az 1998 óta nem látott módon…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, July 8, 2022

Közbeszerzésen választottak

A BKK korábbi közlése szerint egyébként az új járművek üzemeltetésére a nyertes ajánlattevő az ArrivaBus Kft. volt, a személyszállítással foglalkozó vállalat július 8-án írta alá a megrendelésről szóló szerződést a BKK-val.

Ez is érdekelhet:

Karácsony Gergely lelkesedik azért, hogy nincs autós forgalom a budai rakpart egyik szakaszán

Aláírták a szerződést

Forrás: BKK

Sokat javulhat így a színvonal

A 75 szóló MAN Lion’s City 12C és 75 csuklós MAN Lion’s City 18C típusú klimatizált, alacsonypadlós jármű több ütemben kezdi majd meg a szolgáltatást Budapesten. Az új buszoknak köszönhetően pedig javulhat a fővárosi közösségi közlekedés színvonala, elsősorban az észak-budai és észak-pesti, valamint a kelet-pesti kerületekben – így a 3., a 4., a 13., a 14., a 15. és a 16. kerületben – továbbá a 100E repülőtéri járaton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BKK