Alaposan kijött a sodrából Karácsony Gergely, aki telefonon keresztül ordítozott a belügyminiszterrel, Pintér Sándorral. A főpolgármesternél azt követően telt be a pohár, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai házkutatást tartottak a városházán és Kiss Ambrus főpolgár-helyettes otthonában.

Felhívta Pintér Sándort

Arról, hogy Karácsony Gergely dühösen felhívta Pintért itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk, a főpolgármester azonban most a Partizán „Spartacus” című műsorában a részletekről is beszámolt, s bevallotta: ordítozott is a belügyminiszterrel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Városháza ügy

“A városháza-gate elérkezett egy olyan fázisba, amikor – ki kell mondani – a kormány jogszabályellenesen, megalapozatlan módon kezdeményezett házkutatást a városházán és a főpolgármester-helyettes privát szférájában” – mondta a műsorban a főpolgármester.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az előzmények

Az ügy előzménye mindenki számára ismert, itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is több ízben beszámoltunk már róla, hogy a kormánypártok kiszivárgott hangfelvételekre hivatkozva állítják azt, hogy korrupciógyanús módon történik több fővárosi ingatlan értékesítése is, egyebek között a Városháza épületéé is.

Kapcsolódó:

A főváros cáfol

Ezeket a vádakat a főváros cáfolja, mondta el a műsorban Karácsony, aki úgy véli a cáfolatoktól független módon az ügyben nyomozati akcióra került sor Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes lakásánál is. ” Az akció elsősorban a médiának szólt, amit bizonyít, hogy olyan dolgokat foglaltak le, amelyek teljesen transzparensen elérhetők a városháza honlapján”

Egy vicc

Karácsony Gergely elmondta, hogy a házkutatások alapján a kiszivárgott hangfelvételek képezték, ami véleménye szerint egy vicc. “Ha mi elkezdünk beszélgetni egymással arról, hogy Orbán Viktor korrupt, föltesszük az internetre, egy maszk jelenlétében nyilvánosságra hozzuk, akkor holnap kimegy házkutatást tartani a rendőrség Orbán Viktorhoz? Nagyjából ennyire megalapozottak ezek a dolgok ” – mondta.

“Elküldtük őket a büdös francba”

Gulyás Márton kérdésére, vagyis, hogy nem kellett volna-e jobban kritizálni az eljárást a nyilvánosságban, ha ilyen kifogásaik van ezzel szemben, a főpolgármester így regaált: ” Elküldtük őket a büdös francba, Marci. Én ennél nem tudok élesebben fogalmazni. Az Ambrust hagyjuk, mert ez egy olyan típusú politikai helyzet, ahol valójában nekem szánják a pofonokat, csak mivel azt gondolják, hogy rólam a nyilvánosságban kevésbé lehet megépíteni, hogy korrupt lennék, ezért valakit, akit kevésbé ismernek, összebajnaigordonoznak.”

Ez is érdekelhet:

Határátlépés

Továbbá így fogalmazott: “Én elmondtam, hogy ez egy határátlépés, én ordítoztam a belügyminiszterrel (…) Nem vagyok egy ordítozós típus, tehát tényleg tíz évente egyszer, de ez most volt” – mondta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A videó itt nézhető vissza, Karácsony Gergely a 29. perctől beszél:

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook