Naponta csaknem 11 ezer autó érkezik a Budakeszi úton keresztül a fővárosba. Az út minősége szégyenteljes, néhol életveszélyes. Most összefogott az út kapcsán érintett három polgármester: Budakeszi, a 2. és a 12. kerület vezetője, MSZP-s és fideszes polgármesterek. Azt kérik a kormánytól, hogy készüljön végre egy hatástanulmány út felújításáról, az ehhez kapcsolódó P+R parkolók létesítéséről, valamint a Budakeszit elkerülő út megépítéséről.

A polgármesterek szerdai egyeztetésükön egyetértettek abban, hogy közös érdek az agglomerációs közlekedés megoldása, melynek része, hogy mielőbb elindulhasson a Budakeszi út teljes felújítása, szakaszos buszsáv létesítésével.

Fontos hír, klikkelj a címre! Budakeszi dugói már Orbán Viktorig érnek, a képviselő szerint a miniszterelnök kiemelten figyeli az eseményeket

Az együttműködéshez csatlakozott a Fővárosi Vízművek vezetése is annak érdekében, hogy az út felújításával egy időben az itt húzódó főnyomócsövek cseréje is megvalósulhasson, amelyek meghibásodása az elmúlt időszakban a közlekedésben is több alkalommal jelentős fennakadásokat okozott.

Ez nagy sztori volt! Klikkelj a címre! Bepöccent Budakeszi polgármestere: Felelősségre vonást akar a környéket lebénító csőtörés kezelése miatt

Győri Ottilia. Budakeszi fideszes, Őrsi Gergely, a 2. kerület MSZP-s, és Pokorni Zoltán, a 12. kerület, szintén fideszes polgármestere első lépésként a szerdai egyeztetésen megállapodott abban, hogy kérik a kormányzattól egy hatástanulmány elkészítését a Budakeszi út felújításáról, és az ehhez kapcsolódó P+R parkolók létesítéséről, valamint a Budakeszit elkerülő út megépítéséről.

A tanulmány elkészítését a három önkormányzat valamint a Fővárosi Vízművek Zrt. 3-3 millió forinttal támogatná.

Fontos cikk és ide kapcsolódik: Rémálom Budakeszin: Egy csőtörés megmutatta milyen tragédia vár a helyiekre

A Zsámbéki-medence településeiről jelenleg naponta átlagosan 11 ezer autó érkezik a fővárosba, ezek nagyrésze pedig a 2. és a 12. kerület útjait terhelik.

A Budakeszi úti leendő felújítás, a hozzá kapcsolódó fejlesztésekkel ösztönözné a tömegközlekedési eszközök használatát, és jelentősen csökkentené a két fővárosi kerületre háruló terhelést – írták az esemény után kiadott sajtóközleményben.

Ide kapcsolódik, nagyon ajánljuk!

MTI/BPK, kiemelt kép: Dugó Budakeszin – Fotó: BPK