A Vas megyei Velemből Moszkváig akart gyalogolni a béke érdekében Kónya Péter. A korábbi parlementi képviselő azonban az út mentén kátyúba lépett, és feladta a tervét.

Kifordult a bokája

Becsületemre legyen mondva: megpróbáltam. Doroszló után a sötétben beleléptem egy kátyúba, Szombathelyig bírta a bokám, ott már olyan fájdalmaim voltak, hogy fel kellett adnom – írja a közösségi oldalán Kónya Péter.

Putyinhoz indult

A 2014 és 2018 között országgyűlési képviselőként is politizáló volt katona korábban arról írt, hogy gyalog akar eljutni Putyin orosz elnökhöz a béke érdekében. Követői egyébként arra bíztatják, hogy akkor most menjen autóval, mert fontos ügyet szolgálna. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kicsoda Kónya Péter?

Facebook oldala szerint most egy velemi kocsma és lottózó tulajdonosa. Korábban politizált, az Együtt nevű párt alapításánál is ott volt. 1987-91-ig és 1993-94-ig Ukrajnában végezte egyetemi tanulmányait a Lvivi Állami Műszaki Egyetemen, diplomát a Katonai Tanszék katonai újságíró szakán szerzett.

A diplomái

A békéért gyalogolt volna Putyinhoz

Most nem fegyverrel a kezemben, hanem a BÉKE üzenetével a szívemben elindulok gyalog Moszkva felé Putyinhoz, aki egykoron a bajtársam volt – írta közösségi oldalán. Azt mondja, nem vitt volna magával más iratot, mint egy Békemenet szeretett volna eljutni az orosz fővárosba.

Heves harcok dúltak Kijevért

Beszámolók szerint az ukrán főváros elcsendesedett reggelre, az orosz katonák visszavonultak – tudósítanak a helyszínről a közösségi médiában. Amerikai becslés szerint Moszkva már legalább 300 ezer embert vetett be Ukrajna ellen.

Így találnak telibe egy toronyházat az oroszok

Üzent az ukrán elnök

Nem tesszük le a fegyvert, megvédjük az országunkat – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton a közösségi médiában közzétett beszédében, válaszul arra, hogy Moszkva korábban fegyverletételre szólította fel az ukrán hadsereget.  “Ne higgyetek az álhíreknek, még mindig itt vagyok” – hangsúlyozta egy mindössze 40 másodperces felvételen, amelyet a Twitteren hozott nyilvánosságra. Egyúttal felszólította az ukránokat, hogy védjék meg az orosz ostrom alatt álló fővárost.

Így dúlt a háború az éjjel

Az éjszaka folyamán meghalt két kárpátaljai katona, ukránok lelőttek egy orosz IL-76-os ejtőernyősöket szállító gépet, melyen állítólag 150 ejtőernyős volt, és lelőttek egy Szu-25-öst és két helikoptert is. Eközben a megszállók kazettás bombákkal bombázták Harkivot.

Felgyújtanak két orosz PSZH-t

Ez is érdekelheti

Cikkünkben frissítjük a harci cselekményeket.