Vannak olyan egészségügyi problémák, amelyek eleinte nem tűnnek veszélyesnek, azonban annál zavaróbbak. A fülzúgás is ebbe a kategóriába tartozik, képes az őrületbe kergetni az embert. Az évek múlásával folyamatosan csökken az idegrostok száma. Ez nemcsak a hétköznapi feladatainkat nehezíti meg, de a fülzúgás megjelenését is előidézheti. A fülzúgás kialakulásának kockázatát olyan dolgok is fokozzák, mint a dohányzás, a stresszes életmód, a különböző betegségek és azoknak a kezelése.

Az esetek többségében néhány napig érezzük a kellemetlenséget, de ha a panasz még két hét múlva is fennáll, akkor muszáj megkeresni a probléma mögött álló okokat, muszáj elmenni egy szakemberhez. Nem érdemes titkolni a problémát, nem fog magától megoldódni.

Ha fülzúgás miatt szenvedünk, akkor az lehet objektív és szubjektív is. Az objektív fülzúgás érdekessége, hogy nemcsak a beteg, hanem az orvos is hallja. A leggyakrabban a szubjektív panaszokkal van dolgunk, amikor csak a beteg érzékeli a zavaró hangokat.

Néha olyan apróságok oldják meg a gondot, mint a fül kitisztása. Ahhoz, hogy megfelelő kezelési javaslatot kapjunk, érdemes előre felkészülni a szakorvosi konzultációra, és megemlíteni a vizsgálaton, ha az utóbbi napokban, vagy hetekben erős zajnak voltunk kitéve, vagy ha a szokásosnál több stressz ért bennünket. Azt is érdemes megemlíteni, ha elkezdtünk alkalmazni egy számunkra új gyógyszert. Néhány esetben az antibiotikum használata okoz ilyen tüneteket, máskor pedig a gyógyszer hozzáadásával szabadulhatunk meg a bosszantó csengéstől.

Amennyiben magunk szeretnénk fellépni a fülzúgás ellen, úgy érdemes egy kis pihenéssel és stresszmentes napokkal próbálkozni, hátha a vérkeringésünk is visszaáll az elfogadható értékek közé.

Milyen problémákat okoz a kezeletlen fülzúgás? A tartós fülzúgás sok szempontból rontja az érintettek életminőségét. Alvásproblémákat, kialvatlanságot, állandó fáradtságérzetet okoz, zavarja a figyelemösszpontosítást és a kommunikációt.

A fülzúgás nem az idős kor „természetes” velejárója, lehet, és kell is tenni ellene, létezik rá segítség. Mindig az a legjobb, ha a baj forrását kezeljük, nem pedig az egyik bosszantó tünetet. Legyen szó értágulatról, középfül-gyulladásról vagy vérnyomással kapcsolatos problémákról, a lényeg, hogy kezelve legyen! Gyakran alapos kivizsgálás sem tudja kideríteni a fülzúgás okait, azonban Ilyen esetekben sem vagyunk teljesen tehetetlenek. Sokszor ugyanis a fülzúgás oka a zavart mikrokeringés, így a mikrokeringés célzott serkentése csökkentheti a fülzúgást. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.