Elsöprő erejű széllel érkezett meg az első hó, a viharos időjárás számos helyen fennakadásokat okoz az országban.

Különféle problémákkal kell küzdenie a szakembereknek

A viharos erejű szél és a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék komoly próba elé állítja a katasztrófavédőket. Sok helyen fák dőltek az útra, van, ahol a pincék teltek meg vízzel. A tűzoltók megállás nélkül dolgoznak azon, hogy elhárítsák a károkat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fák torlaszolják el az utakat

A Somogy megyében található Inke településen, a 61-es főút 169-es kilométerénél egy fa dőlt az úttestre. A fél útpálya ennek következtében nem járható. Pécsen a Magyarürögi út elején is kidőlt egy fa. Hasonló esetről számoltak be Villánykövesden, a Villányi út mentén.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy fa autóra dőlt

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Bodrogolaszi településen a 37-es főúton fa dőlt egy gépjárműre. Arról nem számoltak be, hogy történt-e személyi sérülés. Hívták a tűzoltókat Pilisvörösvárról és Versegről is, ahol szintén kidőlt fák akadályozzák a közlekedést.

Keleten a vízzel van a gond

Hajdú-Bihar megyében komoly problémákat okozott a nagy mennyiségű csapadék. Hajdúböszörményen a Kolozsvár utcában az árok telt meg vízzel, szivattyúval ürítik ki. Egy debreceni lakóház pincéjében másfél méter magasan állt a víz.

A vonatok is késnek

Miskolc és Szerencs között sebességkorlátozást kellett bevezetni a vonatok számára, mivel erős a szél, a felsővezeték pedig jegesedik. Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között csak egy vágányon tudnak járni a vonatok, mivel a biztosítóberendezés meghibásodott. A Mávinform szerint 15-25 perces menetidő-növekedéssel kell számolni a miskolci fővonalon utazóknak.

Ezek is érdekelhetnek!

Nyugaton is lehetnek csúszások a vasúti közlekedésben

A kidőlt fák a vasútvonalakat sem kímélik. Zalaszentjakab valamint Zalakomár között több helyen is fák dőltek a felsővezetékekre, amely több helyen le is szakadt. Várhatóan délután 15-16 órára fognak végezni a helyreállítási munkálatokkal a szakemberek.

Ezt teszik a zavar elhárításáért

A kellemetlenségek minimálisra csökkentése érdekében Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között pótlóbuszok közlekednek a vonatok helyett, ezek menetideje azonban hosszabb. Balatonszentgyörgyről átlagosan 40-60 perces késéssel indulnak a Tópart InterCity vonatok a főváros irányába. Ezek a pótlóbuszokhoz csatlakoznak.

Másutt is vannak késések

A Győr-Veszprém vonalon szintén késésekkel kell kalkulálni. Zirc és Eplény között áll a forgalom fakidőlés okán. Nem közlekedik a Hernád IC, közölte a szlovák vasút, amit a viharos időjárással indokolnak. Még vonatpótlás sincs Hidasnémeti és Kassa között.

Indulás előtt érdemes tájékozódni

A Mávinform Facebook oldalán folyamatosan beszámolnak a vasúti vonalak helyzetéről. A Bármilyen járművel is szándékozik útra kelni valaki, mindenképpen érdemes tájékozódni az indulást megelőzően. Az autósoknak az utinform.hu honlap nyújt tájékoztatást az aktuális forgalmi helyzet kapcsán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív