Sokan még csak ezt követően kaphatnak bírságot, de voltak, akiket már a helyszínen megbüntettek.

Szervezett ellenőrzéseket tartottak

A rendőrök november 4-e és 26-a között összesen kilencszer tartottak közlekedési ellenőrzést. Ezekre Budapest frekventált útjain került sor. A razzia fő célja az volt, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eredményes volt az akció

Az ellenőrzések során összesen 393 olyan felvételt készített a traffipax, amikor a járművezetők a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedtek. 12 különböző helyszínen készültek a drága fényképek. Azok, akiket tetten értek, közigazgatási bírságot fognak kapni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ittas vezetőket is fülön csíptek

Nem unatkoztak a rendőrök, hiszen nem csak a gyorshajtókat figyelték. Három járművezető ittasan ült volán mögé, ketten pedig annak ellenére vezettek, hogy el voltak tőle tiltva. Két sofőrt mintavételre is előállítottak, három alkalommal pedig ittas vezetés miatt büntetőfeljelentést tettek.

Más szabálytalanságokat is észrevettek

A rendőrök három alkalommal piroson való áthajtás miatt szabtak ki közigazgatási bírságot. Hasonló büntetést kapott egy sofőr, aki olyan utcába hajtott be, ahová a tábla szerint nem lett volna szabad. Egy járművezető nem vette figyelembe a kötelező haladási irányt, egy pedig nem kötötte be a biztonsági övét.

Ezek is érdekelhetnek!

Szabálysértési feljelentések

Hat esetben szabálysértési feljelentést tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai. Három esetben engedély nélküli átalakításra derítettek fényt. Egy sofőr engedély nélkül vezetett és okmány sem volt nála, de volt olyan jármű, ami a megengedettnél nagyobb zajkibocsátással közlekedett. Egy sofőrnek a szabálytalanul lesötétített ablak miatt gyűlt meg a gondja a rendőrökkel.

Húsz sofőrt már a helyszínen megbírságoltak

Az olyan szabálytalanságok felett sem hunytak szemet a zsaruk, mint a záróvonal-átlépés vagy a vezetés közbeni mobilozás. Voltak, akik az útburkolati jeleket hagyták figyelmen kívül. Akadt olyan is, aki lejárt műszaki engedéllyel közlekedett.

Erre figyelmeztetnek a rendőrök

A rendőrök közleményükben felhívták a figyelmet, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket. A továbbiakban várhatók még hasonló akciók. Azt azonban előre nem jelentették be, hogy hol és mikor lesz a következő razzia.

Drónokról is figyelik a forgalmat

Már többször is beszámoltunk róla, hogy a rendőrök kamerával felszerelt drónokkal is igyekeznek kiszűrni a szabályszegő sofőröket. Ezeket az eszközöket a fővárosban és azon kívül is bevetik. Ezzel a módszerrel ki tudják szúrni az útburkolati jeleket figyelmen kívül hagyókat, a piroson áthajtókat, de még azt is, ha valaki kézben tartva használja mobiltelefonját.

Kiemelik a szabálytalankodókat a forgalomból

Rövid idő alatt rengeteg szabálytalan sofőrt tudnak tetten érni. A motoros és gépkocsizó járőrök közvetlenül a szabálytalanság elkövetése után le tudják kapcsolni a renitens járművezetőket. A kamerafelvétel bizonyítékul szolgál, így nincs lehetőség a mentegetőzésre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív