Kétéves kisfiú záródott be egy autóba Újpesten, a kocsi ablakát a rendőrök betörték, és kimentették a gyermeket, akinek szerencsére nem esett baja.

Kétségbeesett az édesanya

Egy kétségbeesett  édesanya rohant be a Budapesti Rendőrfőkapitányság 4. Kerületi Rendőrkapitányságra 2022. június 2-án délután. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bezáródott

A nő elmondta, hogy a közeli Kassai úton parkolt, a kétéves gyermekét az autóba ültette, amikor a jármű valahogyan bezáródott, miközben az indítókulcs is bent maradt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nagyon meleg volt

Mivel nagyon meleg volt, a késedelem veszélyes lehetett volna,  ezért az újpesti rendőrök azonnal döntöttek; az autó ablakát betörték, és kiemelték a kisfiút, számolt be róla honlapján a rendőrség.

Sikeresen kiszabadították

A járőrök a gyermeket az édesanyjával együtt megnyugtatták. Az izgalmakon túl nem esett baja senkinek. 

Volt, hogy tragédia lett a vége

Sajnos évről évre hallani szörnyű eseteket, melyek során a szülő véletlenül a parkoló kocsiban felejti a gyermekét. A rendőrség éppen ezért évről évre kiadt egy tájékoztatót, melyben arra hívják fel az autósok figyelmét, legyenek nagyon körültekintőek, amikor berobban a hőség. Hangsúlyozzák, ha megállnak a gépkocsival, lehetőleg ne napos helyen tegyék azt! Ha az álló gépjárműben gyermek, vagy házikedvenc marad, véletlenül se hagyják őket bezárva, felhúzott ablak mellett, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek! Részletek itt: Tombol a kánikula az országban – Erre figyelmezteti a rendőrség az autósokat

Pár éve Gödöllőn történt majdnem tragédia

A BudapestKörnyéke.hu írta meg néhány évvel ezelőtt, hogy a gödöllői Stop Shop előtti parkolóban találtak rá, egy autóban hagyott kislányra. Min írták, ha az arra járók nem találnak rá, meg is fulladhatott volna.

Sírni sem volt ereje

Az autóban hagyott kislánynak 20 perc után már sírni sem volt ereje, beszorult a feje és magára is húzta a biztonsági övet, az utolsó pillanatban mentették meg a járókelők a kicsit úgy, hogy elkezdték kerestetni a gyermek anyját  – mesélte akkor egy, a mentésben részt vevő édesanya a Facebookon.

Fóton is majdnem tragédia történt

Fóton a fóti áruház parkolójában is történt egy ilyen eset 2017 júniusában. Akkor az anya azt mondta, hogy nem akarta felébreszteni az alvó kicsit, ezért hagyta az autóba. Abba viszont nem gondolt bele, hogy a 30 fokos hőségben az autó utasterének a hőmérséklete alig húsz perc alatt elérheti az 50 Celsius-fokot is.

Ilyen egy forró autó, Te kibírnád?

Az alábbi videó arról szól, hogy az önként jelentkező felnőtt embereknek 100 dolláros pénzdíjat ajánlottak fel, amennyiben képesek 10 percet eltölteni csukott ajtókkal és ablakokkal egyfelforrósodott autóban. Az akcióval arra akarták felhívni a figyelmet, hogy senki ne hagyja a gyerekét a járművébe zárva még akkor sem, ha például csak néhány percre ugrik be egy boltba. És hogy akadt-e, aki kibírta a 10 percet? A videóból kiderül…A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk:

Kiemelt kép: Illusztráció