Meghalt Ribarics Tamás rockzenész, a Tales of Evening zenekar gitárosa, aki egy darázscsípés miatt került kómába. Tizenhárom napig küzdöttek az életéért, a gitáros 46 éves volt.

Megcsípte egy darázs

Ribarics Tamást július 10-én csípte meg egy darázs. Az esetről a zenész Facebook-oldalán keresztül adott hírt egy ismerőse, aki Ribarics nevében írt a történtekről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Kómába estem”

„Kómába estem 07.10. napján 17:30 órakor. Egy kis darázs csípése miatt kerültem ebbe a szorult helyzetbe, hogy a testemet nem engedi szabadon valami sötét erő, nem tudok felébredni, beszélni, gitározni, zenélni- írták akkor a bejegyzésben, most pedig egy még szomorúbb hírt osztottak meg a külvilággal” – írta a zenész oldalán egyik ismerőse.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Imádkoztak érte

Akkor azt írták, hogy a gitáros, annak ellenére, hogy hosszú napok óta kómában fekszik, állapota stagnál, és ugyan néha láza van, de érzékeli a külvilág jeleit. Szerettei és rajongói imádkoznak érte.

Meghalt a gitáros

Szombaton a H-music Hungary a Facebook oldalán bejelentette, hogy a gitáros a mai napon elhunyt. „Nagyon szomorú hírünk van. Ribarics Tamás a Tales Of Evening gitárosa a mai napon elhunyt. 13 napig küzdött, hogy legyőzze a darázscsípés következtében kialakult kritikus, kómás állapotot. Sajnos ma elvesztette a harcot”.

46 éves volt

„46 éves volt. 2012, az első Tales Of Evening lemez óta dolgozott velünk. Isten veled Riba, jó utat – köszönjük a a sok jó zenét, lemezeket, koncerteket!” – írták a bejegyzésükben.

Búcsúzik a család

A zenész oldalán a család, Riba nevében, is közétett egy megható üzenetet. „Tudom, hogy több ezren szorítottatok nekem, imádkoztatok értem, és a mai napon 10:55-ig kerestem a kiutat testem sötét rabságából. Sajnos nem találtam meg a hozzátok visszavezető utat. Könnyezve, egyik kedvenc dalommal a fülemben elmentem örökre … Búcsúzom tőletek … drága családom, barátaim, zenésztársaim, ismerőseim…”

A Tales Of Evening üzenete

„Kedves TOE rajongók, zenésztársak, barátok, ismerősök. Nagyon hálásak vagyunk, amiért ennyien szurkoltatok, igaz Barátunknak, zenésztársunknak. Sajnos ma Ribarics Tamás, Riba elbúcsúzott tőlünk, örök, pótolhatatlan űrt hagyva maga mögött. Nincsenek szavak a történtekre. Most csak a rengeteg, felbecsülhetetlen értékű szeretetre és odaadásra tudunk gondolni, amit Tőle kaptunk. Mindig velünk maradsz!”

Zenei karrierje

Ribarics Tamás jelenleg a Tales of Evening nevű metál-és rockbanda gitárosa, de már az 1990-es évek kezdete óta zenél. Jelenlegi zenekarával 2011 óta játszanak együtt, 2012-ben adták ki első lemezüket. Tamás Riba művésznéven szólóban is alkot, 2021-ben adta ki The River című számát.

Méreganyag kerül a szervezetbe

Egy darázscsípés jó esetben csak gyorsan múló kellemetlenség. Rosszabb esetben azonban súlyos allergiás reakciót vált ki, és halált is okozhat. A rovarcsípésekkel méreganyag kerül a szervezetbe, ami gyulladást vált ki, ez azonban esetek túlnyomó többségében csak a csípés helyén jelentkezik egyéb tünetek nélkül.

Allergiás reakciót válhat ki

Rossz esetben a méreg allergiás reakciót vált ki, a csípés életveszélyes lehet. Azonnali orvosi ellátásra van szükség, ha a csípést követő harminc percen belül hasi görcs, hasmenés, hányás, testszerte megjelenő csalánkiütés, sápadtság, nyelési zavar, szédülés, szájban vagy szemben jelentkező duzzanat, köhögés, torokszorító érzés, sípoló vagy nehézlégzés, eszméletvesztés jelentkezik. Ezek mind az allergiás reakció, anafilaxia lehetséges tünetei.

Önbelövő injekció

Mivel a rovarméreg-allergia életet veszélyeztető állapot, ilyen esetben azonnal ki kell hívni a mentőt. Kalcium vagy antihisztamin (pl. Fenistil tabletta vagy csepp) beadása ilyen esetben nem fog hatni, csak az adrenalin tartalmú önbelövő injekció (Epipen, Anapen) vagy a Tonogen injekció segíthet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ribarics Tamás zenekarának egyik legismertebb dala

Kiemelt kép: Ribarics Tamás – Forrás: Youtube